Rautaisia tekijöitä Kangasalan toimipisteeltä

Kuvituskuva Kangasalan toimipisteblogille

Tredun blogi

Kaikki artikkelit
Kangasalan ammatillisen koulutuksen historia ylettyy yli 60 vuoden päähän. Nykyinen Tredun Kangasalan toimipiste on valmistunut Roine-kampuksen alueelle vuonna 2018. Toiminta Kangasalan nykyisellä toimipisteellä käynnistyi 13.8.2018, kun opiskelijat saapuivat hienoon uuteen oppimisympäristöönsä. Silloin opiskelijoita oli yhteensä noin 520, vuonna 2023 jo 700.

Opiskelijoilla vahvaa alan osaamista

Kangasalan opiskelijat ovat monessa mukana ja osallistuvat vuosittain esimerkiksi Taitaja-kisoihin useilta eri aloilta. Viime vuonna talotekniikasta tuotiinkin kultaa Tredun Kangasalan toimipisteelle.
Ensi vuonna opiskelijoita osallistuu myös EuroSkills-kilpailuun, joka on joka toinen vuosi järjestettävä nuorten kansainvälinen ammattitaitokilpailu. Talotekniikan opettaja Tommi Mäntylä on myös valittu yhdeksi EuroSkills-tuomareista.

Hyviä muistoja ja tarinoita opiskelijoista ja heidän osaamisestaan on kertynyt vuosien varrella paljon, tässä niistä muutamia.

Satojen metrien osallistujajono kilpailuun

Kevättalvella 2020 Kangasalan toimipisteellä järjestettiin Rinkeli Grand Prix -kilpailu. Kyseessä oli leipuri-kondiittorikoulutuksessa olevien opiskelijoiden SM-kilpailu, johon osallistui alan opiskelijoita ympäri Suomen. Yhteistyökumppaneiden kanssa organisoitu tapahtuma kokosi yhteen koko Tredun Kangasalan toimipisteen opiskelijat ja henkilökunnan sekä myös paljon kangasalalaisia.

Jo heti ovien avauduttua pihassa kiemurteli sadan metrin jono innokkaita tapahtumaan osallistujia. Tapahtumassa kävi seuraamassa opiskelijoiden työskentelyä päivän aikana yli toista tuhatta leipomisen ystävää.

”Muistan vieläkin sen ylpeyden tunteen, jonka koin, kun opiskelijamme pitkän päivän päätteeksi saavuttivat kisassa toisen sijan.”

Marjo Tommiska, koulutuspäällikkö

Kangasalan sanomien täyttäessä 100 vuotta, Tredun ravintola- ja catering-ala valmisti juhlaillallisen Opetusravintola Eveliinassa noin 200 osallistujalle. Osallistujille tarjottiin kolmen ruokalajin menu ja toteutuksessa olivat mukana kaikki alan opiskelijat, niin juuri aloittaneet kuin valmistuvatkin. Tilaisuus onnistui loistavasti ja opiskelijat saivat paljon hyvää kokemusta.

Eveliinassa tarjotaan myös päivittäin lounas, jonka opiskelijat itse valmistavat. Kahvila-myymälä Saarekkeessa, joka on auki kaikkina koulupäivinä, myydään taas konditoriaopiskelijoiden loihtimia leivonnaisia ja elintarvikkeita. Asiakkaat ovat löytäneet hyvin perille kahvila-myymälään, välillä asiakkaita riittää jopa jonoksi asti.

Tiivistä yhteistyötä Kangasalan kaupungin kanssa

Yhteistyötä Tredun ja Kangasalan kaupungin välillä on rakennettu määrätietoisesti. Sosiaali- ja terveysalalla yhteistyötä on tehty niin lähihoitajien rekrytoimisessa, kuin osaamisalasuunnittelussakin. Liiketoiminnan tutkinnon kanssa tehtävä yhteistyö on myös saanut tuulta alleen. Opiskelijat ovat olleet esimerkiksi Sahalahden kevyenliikenteenväylän avajaisten järjestelyissä mukana auttamassa.

Kangasalla rakennetaan tällä hetkellä myös kahta omakotitaloa. Rakennustyömaalla opiskelee ja työskentelee rakennus-, sähkö- ja kiinteistöpalvelualan sekä talotekniikan opiskelijoita.