Sammonkatu – monialaisuutta ja opiskelijoiden asiakastöitä

Kuvituskuva Sammonkadun toimipisteblogiin

Tredun blogi

Kaikki artikkelit
Tredun 10-vuotisjuhlan kunniaksi kokoamme muistoja ja tarinoita jokaiselta toimipisteeltä. Sammonkadun toimipiste on monialaistunut vuosien varrella, sieltä löytyy opiskelijoiden ylläpitämä TreduShop ja myös hakupalvelu TreduNavi on saanut alkunsa Sammonkadun toimipisteeltä.

Kuluneen 10 vuoden aikana Sammonkadulla on monialaistuttu ja kasvettu toimipisteenä. Kun Tredun toiminta alkoi, Sammonkadulla toimi tietojenkäsittelyn perustutkinto ja suurimpana liiketalouden perustutkinto.

Vuosien aikana muutoksia on tapahtunut paljon ja nykyään toimipisteellä sijaitseekin turvallisuusalan perustutkinto, tekstiili- ja muotialan perustutkinto sekä tutkintoon valmentavaa koulutusta. Matkailualan koulutuksen aloitusvaihe järjestetään Sammonkadulla, jonka jälkeen koulutuksen jatko tapahtuu Lempäälän toimipisteellä. Myös liiketoiminnan aikuiskoulutus on muuttamassa takaisin Sammonkadulle.

Opiskelijat ylläpitävät kauppaa ja ompelimoa

Sammonkadulle liittyy monia erikoisuuksia, kuten mittava urheilijoiden koulutus. Tekstiili- ja muotialan opiskelijat ylläpitävät Sammonkadulla TreduShopia, jossa myydään heidän itse valmistamiaan vaatteita ja tekstiilituotteita. Osan tuotteista voi ostaa myös suoraan verkosta Tredu-kaupasta.

Lisäksi Ompelimo Oppitikki palvelee ajanvarauksella Sammonkadun toimipisteessä. Vaatteiden korjaukset, erilaisten asujen valmistus ja myös pienet sarjatyöt luonnistuvat opiskelijoilta opettajan ohjauksessa vaivattomasti.

Mikään ei ole mahdotonta

Navi-hakupalvelu aloitti toimintansa 11.1.2016 ja palvelee monikanavaisesti ”yhden luukun” periaatteella asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. TreduNavi tarjoaa ohjausta ja neuvontaa kaikissa Treduun hakeutumiseen liittyvissä asioissa suurella sydämellä. Hakupalvelusta saa tietoa Tredun eri koulutusvaihtoehdoista, neuvontaa, yksilöllistä tukea ja ohjausta.

Navin toiminta lähti alkuun, kun Sammonkadun sivurakennukseen kannettiin työpöydät neljälle innokkaalle naiselle, joilla oli idea ja tahtotila kehittää toimiva hakupalvelu.
– Usko hakupalveluun ja omaan tekemiseen oli niin kova, että haimme ja saimmekin Kehittäjäpalkinnon kesällä 2016. Kun oikeat ihmiset ovat yhdessä tekemässä innokkaasti ja määrätietoisesti asioita, mikään ei ole mahdotonta! opinto-ohjaaja Raija Keuro muistelee.

Kuvassa Tredun Raija Keuro, Tiina Hevonkorpi, Minna Harju ja Jonna Högman, jotka kehittivät monikanavaisen hakupalvelun

Tredun Raija Keuro, Tiina Hevonkorpi, Minna Harju ja Jonna Högman kehittivät monikanavaisen hakupalvelun. Tulevat opiskelijat saavat tietoa, neuvoa ja yksilöllistä ohjausta Tredun palveluista ja mahdollisuuksista perinteisten välineiden lisäksi verkkosivujen chatin, Twitterin ja Instagramin kautta.