Sporttimerkonomit: kävimme tutustumassa K-ryhmän ja Fazerin toimintaan!

Tredun blogi

Kaikki artikkelit
Kaikki alkoi siitä, kun suoritimme syksyllä 2022 K-Mestarimyyjäkoulutuksen ja tutustuimme läheisemmin K-ryhmään. Opettajamme tapasi K-kauppiasliiton koulutuspäällikön ja lähdimme ideoimaan yritysvierailua heidän toimitiloihinsa Kalasatamaan.

Suunnittelimme huhtikuussa 2023 tehdyn yritysvierailun läheisesti yhteistyössä K-kauppiasliiton kanssa. Koko retki opinnollistettiin eli toisen vuoden opiskelijatiimimme suunnitteli ja toteutti vierailun. Yritysvierailulle lähti 1.-2. vuoden sporttimerkonomit.

Projektin kautta pääsimme harjoittelemaan käytännön asioita: pyysimme tarjouksia linja-autokuljetuksista, ruokailuista, sovittelimme aikatauluja ja mietimme, millaista sisältöä toivoimme saavamme yritysvierailuista. Koko projekti oli mielenkiintoinen ja antoi sekä meille että kaikille ykkösille ja kakkosille monipuolisen kuvan K-ryhmästä ja Fazerista. Lisäksi opimme liiketoiminnasta ja kyseisistä yrityksistä paljon.

K-kauppiasliitolla meidät vastaanotti koulutuspäällikkö, joka vastaa mm. K-Mestarimyyjäkoulutuksesta. Olimme ensimmäinen opiskelijaryhmä, joka pääsi vierailemaan heidän uusissa tiloissaan. Uudella kampuksella on otettu huomioon erityisesti esteettömyys ja työntekijöiden hyvinvointi.

Kampus-kierroksen jälkeen Tredun Sammonkadun toimipisteestä valmistunut Jesse Röyskö, joka toimii nykyään Intersportin kategoriapäällikkönä, tuli kertomaan Intersportin toiminnasta. Mari Siivonen K-kauppiasliitosta kertoi lisää K-ryhmän toiminnasta ja Mestarimyyjäkoulutuksesta.

Lounaan ja jaloitteluhetken jälkeen lähdimme linja-autolla Fazerille, jossa meille esiteltiin ensiksi heidän näyttelytilaansa sekä näytettiin lyhyt elokuva Fazerin historiasta. Sen jälkeen pääsimme kiertämään erilaisia pisteitä, joissa kerrottiin leipomotoiminnasta; kokeilimme maistelupisteitä sekä pelejä ja muita elämyksiä. Meille kerrottiin myös Fazerin markkinointiviestinnästä ja miten uutuusboxeja käytetään markkinointiin. Saimme tietoa kesän uutuuksista, jotka ovat juuri tulleet myyntiin kauppoihin.

Opinnollistaminen voi olla myös hauskaa

Me, jotka olimme suunnittelusta ja toteutuksesta vastuussa, pääsimme harjoittelemaan käytännössä tapahtumatuotannon ja projektissa toimimisen tutkinnon osien näyttöön. Teimme suunnitelmia, lähetimme tarjouspyyntöjä kuljetuksesta, ruokailuista, teimme tilauksia, laadimme aikataulut, huolehdimme budjetoinnista ja olimme yhteydessä vierailupaikkoihin itse. Opimme paljon, ja oli hienoa nähdä, kuinka ryhmämme arvostivat päivää.

”Esittelyiden sisällöt olivat mielenkiintoisia ja kuulimme mm. Tredun vanhan opiskelijan urapolusta merkonomista kategoriapäälliköksi, Intersportin liiketoiminnasta, K-ryhmästä ja K-kauppiastoiminnasta. Lisäksi pääsimme tutustumaan Fazeriin yrityksenä ja kuulimme brändin merkityksestä sekä markkinoinnin eri keinoista.”

Mielestämme päivä sujui mainiosti ilman ongelmia. Kaikki pysyivät aikataulussa ja kukaan ei hukkunut matkan varrella. Koko ryhmä sai päivästä mukaansa huikean tietomäärän ja kokemusten lisäksi K-kehittyvä kauppa lehden, joka on suunnattu K-kaupan ammattilaisille sekä tuote-esittelypaketin. Nämä menivät heti käyttöön ja pääsimme vielä tunneilla hyödyntämään molempia.

Vierailun jälkeen meidän opettajat innostuivat kehittämään K-kauppiasliiton koulutuspäällikön kanssa lisää uusia yhteistyömahdollisuuksia. Näistä ehkä pääsemme kuulemaan vielä myöhemmin lisää.

Kiitos K.P. Ruuskasen säätiölle!

– Sammonkadun sporttimerkonomit ja projektitiimi Iida ja Venla