Valovoimaisuutta Pallotien toimipisteellä

Koulutuskeskus Valo ulkoa

Tredun blogi

Kaikki artikkelit
Ylöjärven Pallotiellä sijaitsee iso toisen asteen koulutuskeskus Valo, jossa saman katon alla asustelevat Tredu sekä Ylöjärven lukio. Koulutusta on kehitetty uudella toimipisteellä moderneissa oppimisympäristöissä vuodesta 2012 lähtien, Tredun nimen alla vuodesta 2013.

Koulutuskeskus Valosta Ylöjärvellä alkoi mittava ammatillisen koulutuksen uudiskohteiden sarja Tampereen ympäryskunnissa. Uudet, upeat ammatillisen koulutuksen oppimisympäristöt ovat sen jälkeen kohonneet Lempäälään, Kangasalle ja viimeisimpänä Nokialle 2022.

Valon toimintoja ja tiloja on vuosien varrella esitelty lukuisille vierailijaryhmille. Suomalainen koulutus ja muun muassa monenlaiset tukitoiminnot, kuten kuraattorien ja terveydenhoitajien vastaanottopisteiden sijainti oppilaitoksen sisällä, ovat ihastuttaneet ulkomaalaisia.

Yritysten ja oppilaitoksen vuoropuhelua on hiottu vuosien varrella. Tämä heijastuu muun muassa opiskelijoiden korkeana motivaationa valmistua. Toimipisteellä kehitetään avoimesti myös uusia koulutuspolkuja, jotka palvelevat paikallista toimintaa. Yhteistyötä tehdään myös Ylöjärven lukion yrittäjyyslinjan opiskelijoiden ja henkilöstön kanssa.

Me lähdemme Valosta, mutta Valo ei lähde meistä!

Lehtori Jaana Immonen työskennellyt Tredussa koulutuskeskus Valossa ensimmäisestä päivästä lähtien, näin hän avaa parhaita muistoja vuosien varrelta:

Ensi syksynä tulee kymmenen vuotta täyteen, kun työpisteenäni on ollut Koulutuskeskus Valo – näihin vuosiin on mahtunut paljon naurua, iloa, ahertamista ja kehittämistä. Parhaina muistoina mieleeni ovat jääneet opiskelijat, hyvä atmösfääri ja työkaverit, sekä mukavan letkeä ja samalla kertaa tehokas toimintamme.

Hienoa on, että vuosien aikana olemme päämäärätietoisesti kehittäneet koulutusta vastaamaan tulevaisuuden osaamistarpeita pitäen kiinni käytännönläheisestä kouluttamisesta. Meillä on hyvät ajantasaiset oppimisympäristöt ja tarjoamme koulutusta perustutkintojen lisäksi myös ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin niin verkkokoulutuksena kuin yrityssektorillekin.

Vuosien varrella olen saanut tehdä opettajan työn lisäksi myös koulutusvastaavan ja mentorin työtehtäviä, mitkä ovat lisänneet osaamistani ja laajentaneet työnkuvaani. Tutuiksi ovat tulleet niin Valossa toimivat kaikki ammattialat kuin työkaveritkin. Majakassa välillä toisiamme tähyilemme ja Spektrissä asioita tutkailemme. 

Valossa koulutukset pyörähtävät joustavasti käyntiin asiakkaan tarpeiden mukaisesti, ja olemme tärkeä yhteistyötaho alueellamme monelle yritykselle. Koen, että työtämme arvostetaan ja olemme arvostettu opinahjo. Uskon, että tulevaisuudessakin on mukana tulla aamuisin valoisaan Valoon eli ns. valoon päin. Onhan meitä joskus valopäiksikin tituleerattu, rakkailla lapsilla on monta nimeä!