Lähiesimiestyön ammattitutkinto, 1.8.2024 alkaen Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinnon suoritettuasi sinulla on osaamista suunnitella ja ohjata työryhmän työskentelyä sekä perehdyttää työntekijöitä tai opiskelijoita työpaikkaan ja tehtäviin.

Tarjoamme sinulle laaja-alaiset tiedot lähiesihenkilötyöstä sekä työkaluja oman tiimisi tai työryhmäsi motivointiin, innostamiseen ja kehittämiseen. Koulutus ja tutkinnon suorittaminen edellyttävät työsuhdetta sekä työryhmää/tiimiä, jota ohjaat.

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto sopii päivittäisjohtamisen eri tehtävissä toimiville henkilöille, jotka toimivat esimerkiksi tiimin- tai työryhmänvetäjänä tai ryhmä- tai palveluvastaavana. Tutkinto soveltuu myös hyvin uusille esihenkilöille, päälliköille ja asiantuntijoille, joilla on työryhmä tai tiimi.

Tutkinnon sisältö

Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto (150 osp) muodostuu yhdestä pakollisesta tutkinnon osasta sekä kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta, jotka valitaan opiskelijan osaamisen ja työtehtävien pohjalta.

Pakollinen tutkinnon osa, 70 osp:

  • Lähiesimiehenä toimiminen, 1.8.2024 alkaen Lähiesihenkilönä toimiminen

Valinnaiset tutkinnon osat, 80 osp:

  • Asiakassuhteiden hoito, 40 osp
  • Toiminnan kannattavuus, 40 osp
  • Henkilöstötyö, 40 osp
  • Kehittämissuunnitelma, 40 osp

Yhdeksi valinnaiseksi tutkinnon osaksi voi valita myös tutkinnon osan toisesta ammatti- tai erikoisammattitutkinnosta (40 osp).

Tutustu Lähiesimiestyön ammattitutkinnon tutkinnon perusteisiin Opetushallituksen sivuilla

1.8.2024 alkaen Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto

Tutkinnon perusteet Lähiesihenkilötyön ammattitutkinto Opetushallituksen sivuilta