Tutkinnon osa

Animoinnin ja liikegrafiikan toteuttaminen

Animaatio kaappaa huomion sosiaalisessa mediassa, videossa ja kauppakeskuksessa. Muutaman päivän panostuksella laajennat liikkuvan kuvan ilmaisupalettiasi. Monimuotokoulutuksessa opit animointitekniikoiden perusteet.

Hakuaika
Haku on päättynyt
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
13.01.2023
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa opit 2D-animoinnin perusteet, suunnittelua sekä yleiset perustekniikat ja toteutustavat. Tavoitteena on mahdollistaa tehokas työskentely erilaisten animaatiotuotantojen parissa. Toteutuksissa paneudutaan mm. erilaisten verkkobannerien, display-mainosten, ohjevideoiden, somemainosten ja videotuotannon animaatioiden toteuttamiseen ja julkaisemiseen.

Koulutuksen animointisisältöön kuuluu kineettinen typografia, yksinkertaiset hahmoanimaatiot, kuvien ja grafiikan animointi, videon liikkeenseuranta-animaatio (motion tracking) sekä tutustuminen liikkeentunnistukseen (motion capture). Näitä taitoja soveltamalla voit tuottaa monipuolista mainos- ja markkinointimateriaalia eri viestintäkanaviin sekä tehdä huomiota herättävää web- ja somesisältöä. Pääset myös elävöittämään sähköistä viestintämateriaaliasi ja laajentamaan viestintäkeinojasi animoinnin avulla.

Kurssin töissä toimitaan graafisen alan työympäristössä typografian, vektorigrafiikan, kuvien, videon ja äänen osalta. Näiden osa-alueiden tuntemus ja niissä käytettävien Adoben CC-ohjelmistojen peruskäyttö on tarvittavaa pohjaosaamista. Animoinnissa pääasiassa käytettävät Adobe-ohjelmistot ovat Animate ja After Effects. Lisäksi käytetään mm. seuraavia CC-perheen ohjelmia: Photoshop, Premiere, Character Animator, Audition ja Media Encoder.

Koulutuksen sisältö

  • 2D-animaation perusteet ja työtavat
  • Photoshopin, Adobe Animaten ja After Effectsin peruskäyttö animoinnissa
  • Kineettinen typografia, hahmoanimaatio, grafiikan animointi
  • Erilaisten animaatioelementtien suunnittelu ja julkaisu eri kanaviin
  • Videon liikkeenseuranta ja liikkeentunnistus animoinnin osana

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnosta tutkinnon osa – Animoinnin ja liikegrafiikan toteuttaminen. Koulutuksen suunniteltu kesto on n. 3,5 kk.

Lähiopetuspäivät

pe 13.1.2023
pe 27.1.2023
pe 10.2.2023
pe 10.3.2023
pe 24.3.2023
pe 31.3.2023
pe 13.4.2023

Arviointikeskustelut
pe 28.4.2023

Koulutus soveltuu sinulle

OPPISOPIMUSKOULUTUS
Koulutus soveltuu sähköisen viestinnän ja markkinoinnin tuotannossa työskenteleville sekä niille, jotka haluavat edistää työssään liikkuvan kuvan viestinnällisiä mahdollisuuksia. Koulutukseen osallistujalta edellytetään graafisen alan perusosaaminen ja Adobe CC-ohjelmistojen tuntemus. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa. Myös yrittäjä voi kasvattaa osaamistaan oppisopimuksella.

Näin haet

Haku on päättynyt.

OPPISOPIMUSKOULUTUS
Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista, yhteystiedot alla.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen tai
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää