Taideteollisuusalan perustutkinto

Artesaani, puusepänala

Puusepänalan artesaani suunnittelee, valmistaa ja entisöi huonekaluja sekä käyttö- ja koriste-esineitä.

Yhteishaku 2024 on päättynyt

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hakulinkki Artesaani, puusepänala
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024

Mitä koulutus sisältää?

Puusepänalan artesaani on kalusteiden ja muiden puutuotteiden asiantuntija. Hän suunnittelee, valmistaa ja entisöi huonekaluja sekä käyttö- ja koriste-esineitä. Puusepänalan ammattilainen hallitsee alan tyypillisimmät materiaalit sekä perinteiset käsityötekniikat, työkalut ja nykyaikaiset puusepän koneet.

Puusepänalan artesaanit työskentelevät monipuolisissa kädentaitoja vaativissa tehtävissä. Työpaikka löytyy usein pienistä yrityksissä kuten puusepänverstaista ja huonekalutehtaista. Artesaani voi myös työllistyä kulttuurialalle teattereihin ja messurakentamisen tehtäviin. Alalle tyypillistä on myös yksityisyrittäjänä toimiminen.

Puusepänala edellyttää käden tarkkuutta, luovuutta, kokeilunhalua ja intohimoa materiaalin työstämiseen. Artesaanilla tulee olla myös hyvä hahmotuskyky sekä huolellinen ja rauhallinen työote. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaslähtöisyys
  • esteettisyys ja visuaalisuus
  • kulttuurien tuntemus
  • ongelmanratkaisutaito
  • suunnittelutaidot
  • yhteistyötaidot
  • yrittäjämäinen asenne työhön

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Yhteishaku on päättynyt.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Puuseppä

Kysy lisää

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Opinto-ohjaaja

Ulla Kellokumpu