Taideteollisuusalan perustutkinto

Artesaani, sisustusala

Sisustusalan artesaani suunnittelee asiakaslähtöisesti erilaisten tilojen muutoksia, stailauksia ja sisustuskokonaisuuksia huomioiden kohteen tarpeet, toimivuuden sekä estetiikan.

Yhteishaku 2023

Hakuaika 21.2.–21.3.2023

Hae koulutukseen
Hakuaika
21.2.–21.3.2023
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Lempäälä Valkeakoskentie
Opinnot alkavat
Elokuu 2023
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Sisustusalan artesaani suunnittelee asiakaslähtöisesti erilaisten tilojen muutoksia, stailauksia ja sisustuskokonaisuuksia huomioiden kohteen tarpeet, toimivuuden sekä estetiikan. Artesaani tuntee tilojen mitoitukset, pintakäsittelyn perusteet sekä osaa valita kohteeseen sopivat kalusteet, tekstiilit, valaisimet ja piensisustuksen. Sisustusalan artesaani luo tiloihin viihtyisyyttä ja harmonisen kokonaisuuden monipuolisen materiaali- ja tuotetuntemuksensa avulla.

Sisustusalan artesaani työskentelee koti- ja julkitilojen ja tapahtumien suunnittelu- ja rakentamistehtävissä sekä yrittäjinä. Lisäksi hän voi työskennellä myyjänä sisustusmyymälässä, sisustustarvikeliikkeessä, visualistina tavaratalossa tai toimia sisustussuunnittelijan avustajana ja suunnitelmien toteuttajana.

Sisustusalla ammattilaisella on luovuutta, visuaalista silmää, kädentaitoja sekä trendien ja erilaisia kulttuurien tuntemusta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaslähtöisyys
  • esteettisyys
  • ongelmanratkaisutaito
  • suunnittelutaidot
  • yhteistyötaidot
  • yrittäjämäinen asenne työhön
  • rohkeutta ideointiin
  • huolellisuus

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2023 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 21.2.–21.3.2023. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivulla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Soile Kotti
puhelin 050 534 7788
sähköposti Soile.Kotti@tampere.fi

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
sivurakennus
Sammonkatu 45
33540 Tampere
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15