Tutkinnon osa/osia ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta.

Asiakaspalvelu ja myynti

Hae nyt!

Hakuaika 02.05. - 14.06.2023

Hae koulutukseen
Hakuaika
02.05. - 14.06.2023
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus, Päiväopetus
Toimipiste
Kangasala Finnentie
Opinnot alkavat
03.08.2023
Hinta
Koulutus on maksuton.

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa opit palvelemaan asiakkaita, rekisteröimään myyntiä, laskuttamaan ja toimimaan anniskelu-tehtävissä. Opit huolehtimaan asiakkaiden viihtyvyydestä ja palvelukokemuksesta. Opit toteuttamaan noutopöytä-, linjasto- tai annostarjoilun perusteet. Opit tuntemaan yleisimmät erityisruokavaliot. Arvioitu opiskeluaika viisi (5) kuukautta.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa tutkinnon osa/osia ravintola- ja catering-alan perustutkinnosta ja työllistyä ravintola-alan monipuolisiin ruoanvalmistus- ja asiakaspalvelutehtäviin.

Hyvä asiakaspalvelija on motivoitunut, oma-aloitteinen ja luonteva asiakaspalvelussa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • myynti-, esiintymis- ja yhteistyötaidot
  • kielitaito
  • joustavuus
  • vastuuntunto
  • hygieniaosaaminen
  • tieto- ja viestintätekniset taidot
  • taloudellinen ajattelu
  • yrittäjämäinen asenne

Koulutuksen aikana suoritetaan hygieniaosaamispassi, hätäensiapukoulutus ja anniskelupassikoulutus.

Päivä-/monimuoto-opinnot muodostuvat lähiopetuksesta ja työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Koulutus alkaa lähiopetuksella oppilaitoksella opetusravintolassa tai kahvilassa (Tredun Kangasalan toimipiste) viitenä päivänä viikossa. Tämän jälkeen pyritään työpaikalla tapahtuvaan oppimiseen yrityksen viikkotyöajan mukaisesti. Arvioitu opiskeluaika 5 kuukautta.

Koulutuksen aikana voidaan arvioida mahdollisuuksiasi suorittaa koko tutkinto.

Koulutus soveltuu sinulle

Jos olet kiinnostunut asiakaspalvelu- ja myyntityöstä. Jos olet suorittanut aiemmin peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.2.

Testaamme hakijat, joiden äidinkieli ei ole suomi ja jotka eivät ole suorittaneet suomalaista peruskoulua tai toisen asteen koulutusta suomen kielellä, eikä todistusta suomen kielen taidosta ole. Kutsu kielikokeeseen lähetetään hakijan sähköpostiin.

Näin haet

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.
Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.

Ota yhteyttä alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen

Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Heidi Vaalima
Koulutustarkastaja
Osmo Tahvanainen
TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere