Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Automaatioasentaja

Automaatioasentaja asentaa uusia laitteistoja ja huoltaa käytössä olevia. Automaatioasentajan pitää ymmärtää laitteiden mekaanista toimintaa ja sähköistä ohjausta.

Yhteishaku

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Kangasala Finnentie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Automaatiolaitteita on kaikkialla. Kodeissa rakennusautomaatio ohjaa esimerkiksi lämmitystä ja ilmanvaihtoa. Laitteet voivat olla myös erilaisia hälytysjärjestelmiä. Teollisuuden koneista suuri osa toimii automaattisesti. Kaikkien näiden laitteiden toimintaan liittyy jollakin tavoin sähköinen automaatio. Automaatioasentaja asentaa uusia laitteistoja ja huoltaa käytössä olevia. Joskus laitteet rikkoutuvat ja niitä pitää korjata. Näitä töitä tehdessään automaatioasentajan pitää ymmärtää laitteiden mekaanista toimintaa ja sähköistä ohjausta. Usein laitteiden toimintaa ohjataan tietoteknisten laitteiden ja sovellusten avulla. Tämäkin on osa automaatioasentajan työtä.

Automaatioalan työpaikkoja löytyy kaikilta yhteiskunnan osa-alueilta.

Tutustu sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon perusteisiin.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Automaatioasentajalta vaaditaan monipuolista osaamista, tarkkuutta ja ripeyttä. Automaatioasentajalla on hyvä olla myös sorminäppäryyttä ja ketteryyttä. Lisäksi yhteistyökyky ja muiden huomioiminen on tärkeää, koska työtä tehdään aina yhdessä muiden alojen ammattilaisten kanssa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaspalveluhenkisyys
  • huolellisuus
  • hyvä värinäkö
  • tekninen ajattelu ja ongelmanratkaisukyky
  • matemaattinen ajattelu

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Eeva-Liisa Rimpivaara

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere