Ajoneuvoalan perustutkinto

Automekaanikko, aikuiskoulutus

Autoala työllistää. Hae mukaan, suorita tutkinto ja valitse työpaikkasi!

Hae koulutukseen nyt!

Hakuaika 15.04. - 05.06.2024

Hae koulutukseen
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Ajokinkuja
Opinnot alkavat
15.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Aikuisille opiskelijoille suunnattu koulutus on päätoimista päiväopiskelua. Koulutukseen sisältyy ammatillista opetusta oppilaitoksessa, itsenäistä opiskelua sekä työssäoppimisjaksoja.

Olennainen osa opiskelua ovat työssäoppimisjaksot autokorjaamoilla, joissa aikuisopiskelija tarvitsee työtehtävissään ajokorttia, esim. siirtäessään tai koeajaessaan korjattavia ja huollettavia autoja. Tästä syystä hakijalta edellytetään vähintään B-luokan ajokorttia.

Tutkinnon suorittanut automekaanikko osaa tehdä autojen huoltoa, vianhakua ja mekaanista korjausta, esim. moottorin, vaihteiston, voimansiirron tai alusta- ja hallintalaitteiden korjausta.

Opinnoissasi voit suuntautua myös hyötyajoneuvomekaanikoksi. Hyötyajoneuvomekaanikoksi suuntautunut osaa tehdä huoltoa, vianhakua ja korjausta mm. kuorma-autoille, linja-autoille ja työkoneille. Hyötyajoneuvomekaanikko voi työskennellä esim. raskaan kaluston korjaamoissa tai ajoneuvoja valmistavassa teollisuudessa.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Ajoneuvoalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Aiemmista opinnoista on mahdollista saada hyväksilukuja, jotka nopeuttavat opintoja.

Lähiopetus tapahtuu Ajokinkujan toimipisteessä Tampereella päiväkoulutuksena, yleensä maanantaisin-torstaisin klo 8-16 välisenä aikana. Työssäoppimisen jaksot ovat yleensä maanantaisin-perjantaisin, työpaikan määrittelemien aikataulujen mukaan.

Koulutus soveltuu sinulle, jos

  • olet suorittanut oppivelvollisuuden
  • sinulla on B-luokan ajokortti
  • suomen kielen taitosi on riittävä (B1.1)

Tärkeitä asioita alalla toimiessa

  • asiakaspalvelutaito
  • oma-aloitteisuus
  • ongelmanratkaisutaito
  • yrittäjähenkisyys

Näin haet

Hakuaika koulutukseen on 15.4 – 5.6.2024. Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi.

Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä. Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla Lilja

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere
Autoalan opiskelu Tredun Ajokinkujan toimipisteessä. Ohita video