Ajoneuvoalan perustutkinto

Automekaanikko, aikuiskoulutus

Autoala työllistää. Hae mukaan, suorita tutkinto ja valitse työpaikkasi!

Hae koulutukseen nyt!

Hakuaika Kysy yksittäisiä, vapaita aloituspaikkoja

Hakuaika
Kysy yksittäisiä, vapaita aloituspaikkoja
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Ajokinkuja
Opinnot alkavat
10.01.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Aikuisille opiskelijoille suunnattu koulutus on päätoimista päiväopiskelua. Koulutukseen sisältyy ammatillista opetusta oppilaitoksessa, itsenäistä opiskelua sekä työssäoppimisjaksoja.

Olennainen osa opiskelua ovat työssäoppimisjaksot autokorjaamoilla, joissa aikuisopiskelija tarvitsee työtehtävissään ajokorttia, esim. siirtäessään tai koeajaessaan korjattavia ja huollettavia autoja. Tästä syystä hakijalta edellytetään vähintään B-luokan ajokorttia. C-luokan ajokortti on eduksi, varsinkin jos opinnot suuntautuvat hyötyajoneuvojen huoltoon ja korjaukseen.

Opinnot alkavat Ajokinkujan toimipisteessä ja siirtyvät syksyllä 2024 Pirkkalan Jasperintien oppimisympäristöön. Tässä koulutuksessa on mahdollista suuntautua joko henkilöautojen tai hyötyajoneuvojen huoltoon ja korjaukseen. Suuntautuminen valitaan opintojen kuluessa.

Tutkinnon suorittanut automekaanikko osaa tehdä autojen huoltoa, vianhakua ja mekaanista korjausta, esim. moottorin, vaihteiston, voimansiirron tai alusta- ja hallintalaitteiden korjausta. Hyötyajoneuvomekaanikoksi suuntautunut osaa tehdä huoltoa, vianhakua ja korjausta mm. kuorma-autoille ja työkoneille.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Ajoneuvoalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS). Aiemmista opinnoista on mahdollista saada hyväksilukuja, jotka nopeuttavat opintoja.

Koulutus soveltuu sinulle, jos

  • olet suorittanut oppivelvollisuuden
  • sinulla on B-luokan ajokortti
  • suomen kielen taitosi on riittävä (B1.1)
  • tarkemmat valintakriteerit löytyvät erilliseltä sivulta

Tärkeitä asioita alalla toimiessa

  • asiakaspalvelutaito
  • oma-aloitteisuus
  • ongelmanratkaisutaito
  • yrittäjähenkisyys

Näin haet

HUOM: 8.12.23 alkaen voit tiedustella yksittäisiä, vapaita aloituspaikkoja. Ole yhteydessä suoraan opinto-ohjaaja Ulla Liljaan. Yhteystiedot alla.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla Lilja

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere
Autoalan opiskelu Tredun Ajokinkujan toimipisteessä. Ohita video