Osatutkinto, lentokoneasennuksen perustutkinto

Lentokoneasentajasta avioniikka-asentajaksi

Jatkuva haku

Haussa 15.4.-5.6.2024

Hae opintopolussa
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Pirkkala Myötätuuli
Opinnot alkavat
5.8.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Onko sinulla jo lupakirjaluokan B1.1 tai B1.3 mukainen lentokoneasentajan koulutus? Laajenna osaamistasi monitaitoiseksi avioniikka-asentajaksi ja paranna työnsaantimahdollisuuksiasi ilmailualan huoltoyrityksissä.

Tredussa annetaan ainoana Suomessa B2-lupakirjaan tähtäävää avioniikka-asentajakoulutusta. Avioniikka-asentaja keskittyy opinnoissaan lentokoneiden ja helikoptereiden sähkö-, navigointi-, yhteydenpito-, tietokone- ja automaatiojärjestelmiin. Työtehtäviä ovat järjestelmien ja laitteiden testaukset, laitevaihdot ja muutostyöt. Avioniikka-asentajia työskentelee ilmavoimien, kotimaisten tai eurooppalaisten lentokoneiden huoltotoimintaa suorittavien yritysten sekä ilmailuteollisuuden palveluksessa.

Koulutus toteutetaan Ilmailuviranomaisen hyväksymän koulutusohjelman mukaan. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneille myönnetään avioniikan osaamisalan osatutkintotodistus sekä kurssitodistus EASA PART-66 mukaisen kurssin suorituksesta.

Koulutusaikana järjestetään 800 oppituntia opetusta. Opinnot kestävät noin 6 kk. Opetettavia aineita ovat elektroniikka, digitaalitekniikka, huolto- ja kunnossapito sekä ilma-aluksen avioniikkajärjestelmät. Lähiopetukseen sisältyy teoriatunteja sekä käytännön harjoitteita. Lisäksi opiskelijoilta edellytetään tarvittaessa omaehtoista opiskelua henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman mukaisesti.

Koulutus sisältää seuraavat opinnot:

  • Sähköopin perusteiden kertaus
  • Elektroniikan perusteet, mod 4 (B2)
  • Digitaalitekniikka/ elektroniset mittaristot, mod 5 (B2)
  • Huoltotoiminta, mod 7A (B2)
  • Ilma-alusten aerodynamiikka, rakenteet ja järjestelmät, mod 13 (B2)

Tutustu lentokoneasennuksen tutkinnon perusteisiin

Koulutus soveltuu sinulle

  • Jos sinulla on jo lupakirjaluokan B1.1 tai B1.3 mukainen lentokoneasentajan koulutus tai olet valmistumassa lentokoneasentajaksi ennen koulutuksen alkamista.
  • Sinulla on vähintään suomen kielen taitotaso B2.1. Lisää kielitaitovaatimuksista voit lukea täältä.

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Hakuaika on 15.4.-5.6.2024.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Päivi Valkama

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649