Dieettikokki
Dieettikokki on erityisruokavaliopalvelujen ammattilainen. Hän valmistaa maistuvia ja terveellisiä aterioita erityisruokavalioasiakkaille.
- Hakuaika
- 20.01. - 19.03.2023
- Kenelle
- Lukio tai ammatillinen perustutkinto
- Toteutustapa
- Verkko-opetus
- Toimipiste
- verkkototeutus
- Opinnot alkavat
- 03.04.2023
- Hinta
- 170€ koko tutkinto ja 100€ osatutkinto
Mitä koulutus sisältää?
Dieettikokki on erityisruokavaliopalvelujen ammattilainen. Hän valmistaa maistuvia ja terveellisiä aterioita erityisruokavalioasiakkaille. Dieettikokki tuntee ravitsemuksen perusteet sekä erityisruokavalioiden taustat. Dieettikokki vastaa suunnittelusta ja toteuttamisesta huomioiden muun muassa erityisruokavaliotarpeet, ravitsemukselliset näkökulmat, tuoteturvallisuuden ja kustannukset.
Dieettikokki toimii yleisimmin dieettikokkina tai erityisruokavaloista vastaavana kokkina henkilöstöravintoloissa, suurtalouskeittiöissä tai ruokapalveluyrityksissä.
Koulutus toteutetaan täysin verkko-opintoina (yksi lähipäivä opintojen alussa).
Joustavan verkkototeutuksen hyötyjä:
- joustava aloitus; voit aloittaa opiskelun sinulle sopivana ajankohtana
- voit opiskella ajasta ja paikasta riippumatta
- säännölliset Teams -ohjausajat opiskelijoille varmistavat opintojen etenemisen
- työpaikkaohjaajien tukeminen Teams -ohjauksissa
Dieettikokki tuntee ravitsemuksen perusteet sekä erityisruokavalioiden taustat
Tutkinto muodostuu yhdestä pakollisesta ja kahdesta valinnaisesta tutkinnon osasta.
Pakollinen tutkinnon osa:
- Erityisruokavalioiden toteuttaminen ammattikeittiössä
Toinen valinnainen tutkinnon osa tulee olla joku näistä:
- Päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
Toinen valinnainen tutkinnon osa voi olla joku näistä:
- Päiväkoti- ja kouluikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Nuorten tai työikäisten erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Ikääntyvien erityisruokavalioiden toteuttaminen
- Ravitsemushoidon toteuttaminen hoitoympäristössä
- Erityisruokavaliotuotteiden ja -palvelujen kehittäminen
Koulutus soveltuu sinulle
- jos olet kokki, jolla on kokemusta erityisruokavalioiden valmistuksesta ja työpaikka, jossa mahdollista tehdä tutkinnon ammattitaitovaatimuksen mukaisia (dieettikokin) työtehtäviä.
Tutkinnon perusteet löydät täältä.
Näin haet
Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.
Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.
Oppisopimus
Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.
Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen
Kysy lisää
Koulutussuunnittelija
Kati Jyrävä
puhelin 041 730 3992
sähköposti kati.jyrava@tampere.fi
Koulutussuunnittelija
Satu Kuitunen
puhelin 0400985412
sähköposti satu.kuitunen1@tampere.fi
Opinto-ohjaaja
Minna Rompasaari
puhelin 050 576 1593
Sähköposti minna.rompasaari@tampere.fi
Oppisopimusasioissa
Koulutustarkastaja
Osmo Tahvanainen
puhelin 050 442 0353
Sähköposti osmo.tahvanainen@tampere.fi