Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Elektroniikka-asentaja

Nykyaikaisessa yhteiskunnassa elektroniikkaa on kaikkialla. Ilman sitä yhteiskunta ei toimi. Opiskele itsellesi alati kehittyvä tulevaisuuden ammatti.

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Nykyaikaisessa yhteiskunnassa elektroniikkaa on kaikkialla. Ilman sitä yhteiskunta ei toimi. Opiskele itsellesi alati kehittyvä tulevaisuuden ammatti.

Elektroniikka-asentajan opinnoissa perehdyt elektronisten laitteiden valmistukseen, huoltoon ja asennukseen, Opit käsittelemään oikein elektroniikka-asennuksissa tarvittavia komponentteja ja materiaaleja sekä käyttämään tarvittavia työkaluja ja mittavälineitä. Monien laitteiden toimintaan tarvitaan myös ohjelmointitaitoja.

Elektroniikka-alan ammattilaisia työskentelee elektroniikkalaitteiden valmistustehtävissä monenlaisissa yrityksissä. Valmistettavat laitteet voivat olla kulutuselektroniikkaa, teollisuuden koneiden osia tai ne voivat liittyä vaativien olosuhteiden laitteisiin, kuten kaivinkoneisiin tai metsäkoneisiin. Elektroniikka-asentaja voi työskennellä huoltotehtävissä ja korjaustehtävissä tietokoneliikkeessä, teleoperaattoreiden palveluksessa tai terveydenhuollon laitteiden parissa. Elektroniikka-asentaja voi toimia myyjänä kodinelektroniikkaa ja tietotekniikkaa myyvissä liikkeissä. Hän voi toimia myös itsenäisenä yrittäjänä.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (180 osp) suorittaneella on alan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä asiakaslähtöisesti. Tredussa voi opiskella elektroniikka-asentajaksi, it-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi ja tietoverkkoasentajaksi.

Koulutuksen kesto on 3 vuotta. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

ePerusteet – Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Koulutus soveltuu sinulle, jos

Elektroniikka-asentajan työssä tarvitaan kädentaitoja, tarkkuutta ja huolellisuutta. Myös asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot ovat tarpeen. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • keskittymis- ja päättelykyky
  • ongelmanratkaisukyky
  • omatoimisuus
  • pitkäjänteisyys
  • vuorovaikutustaidot
  • looginen päättelykyky
  • hienomotoriikka
  • kielitaito
  • halu ja kyky oppia jatkuvasti uutta

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun päättäville tai sen jo päättäneille hakijoille, jotka eivät ole perusopetuksen jälkeen suorittaneet ammatillista tutkintoa, lukion oppimäärää tai korkeakoulututkintoa.

Näin haet

Yhteishaku 2024 (20.2. – 19.3.2024)

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla https://www.tredu.fi/hakijalle/yhteishaku tai Opintopolussa https://opintopolku.fi/konfo/fi/

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Opinto-ohjaaja

Minna Majuri

Hepolamminkatu tiimivastaava