Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto

Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto

Kehitä ja syvennä ammattitaitoasi valitsemallasi elintarviketeollisuuden tuotannon alueella ja etene työurallasi vaativampiin työtehtäviin!

Hae oppisopimuskoulutukseen

Hakuaika Ei tällä hetkellä haussa. Päivitämme seuraavan hakuajan tälle sivulle.

Hakuaika
Ei tällä hetkellä haussa. Päivitämme seuraavan hakuajan tälle sivulle.
Toteutustapa
Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Elintarviketeollisuuden työntekijät ovat toimialansa tuotteiden ammattitaitoisia valmistajia, pakkaajia ja lähettämötyöntekijöitä. He työskentelevät tuotannon eri vaiheissa valmistus-, pakkaus-, varastointi- ja lähettämötehtävissä pienissä ja isoissa yrityksissä. Liha-alalla työntekijät toimivat lisäksi teurastajina ja lihanleikkaajina sekä virallisena avustajana lihantarkastuksessa, lihantarkastajana tai tarkastusavustajana.

Tredussa voit opiskella elintarvikealan tai liha-alan osaamisalan opintokokonaisuuksia.

Koulutus on pääosin omalla työpaikallasi arjen työtehtävissä tapahtuvaa oppimista. Voit halutessasi syventää tai laajentaa osaamistasi vain tiettyyn asiakokonaisuuteen. Sinulla voi olla myös hankittuna riittävän laajaa osaamista, jolloin voit osoittaa osaamistasi ilman täydentävää koulutusta.

Oppilaitoksessa tapahtuvaa lähiopetusta on noin kerran kuukaudessa. Lähiopetus tapahtuu pääosin Tredun Hepolamminkadun toimipisteessä Tampereella. Hyödynnämme opetuksessa myös digitaalisia oppimisympäristöjä.

Osoitat osaamisesi omalla työpaikallasi arjen työtehtävissäsi, kun olet kartuttanut riittävästi osaamista.

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena. Opintojen aloitus helmikuun 2024 aikana. Koulutuksen kesto on noin 1,5 vuotta henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaisesti.

Tutkinnon muodostuminen

Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto 120 osp muodostuu kahdesta pakollisesta tutkinnon osasta (60 osp) sekä osaamisalojen valinnaisista tutkinnon osista (60 osp).
Tutustu elintarviketeollisuuden ammattitutkinnon tutkinnon muodostumiseen sekä tutkinnon osien ammattitaitovaatimuksiin Opetushallituksen sivuilla Elintarviketeollisuuden ammattitutkinnon tutkinnon perusteet (OPH-838-2018)

Koulutus soveltuu sinulle

  • Koulutus soveltuu jatkokoulutukseksi liha- ja elintarviketeollisuudessa työskenteleville, joilla on hankittuna aikaisempaa osaamista alalta, joko koulutuksen tai työkokemuksen kautta. Elintarviketeollisuuden ammattitutkinto soveltuu tuotantoympäristöön, jossa lihatuotteiden ja elintarvikkeiden valmistus tapahtuu automatisoidusti linjamuotoiselle tuotannolle tyypillisenä jatkuvana prosessina.
  • Sinulla on mahdollisesti myös elintarvikealan perustutkinto suoritettuna tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot.
  • Haluat kehittää ja syventää ammattitaitoasi valitsemallasi tuotannon alueella ja suunnittelet etenemistä työurallasi vaativampiin työtehtäviin.
  • Sinulla on alan työpaikka tai hankit sen ennen koulutuksen aloitusta.

Näin haet

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastaja Osmo Tahvanaiseen p. 050 442 0353, osmo.tahvanainen@tampere.fi ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:

Ilmoittautumislomake oppisopimukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimukseen

Kysy lisää

Koulutustarkastaja

Osmo Tahvanainen

Opinto-ohjaaja

Ulla Kellokumpu