Elintarvikealan perustutkinto, elintarviketeknologian osaamisala

Elintarvikkeiden valmistaja

Elintarviketyöntekijä helpottaa ihmisten arjen organisointia tekemällä hyvää ja maittavaa ruokaa. Opiskele itsellesi mielihyvää ja makunautintoja tuottava ammatti.

Yhteishaku

Hakuaika 21.02. - 21.03.2023

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
21.02. - 21.03.2023
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Kangasala Finnentie
Opinnot alkavat
03.08.2023
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Elintarvikkeiden valmistaja valmistaa erilaisia elintarvikkeita, kuten valmisruokatuotteita, kalatuotteita, juomia, makeisia sekä kasvis-, marja- ja hedelmätuotteita. Elintarvikkeiden valmistaja käyttää koneita ja laitteita, seuraa ja säätää valmistusprosessia, pakkaa ja varastoi elintarvikkeita sekä huolehtii pesu- ja puhdistustoiminnoista.

Elintarvikkeiden valmistajan työmahdollisuudet ovat monipuoliset; mm. valmisruokateollisuudessa, lihan ja kalan jatkojalostuksessa, makeis- ja juomateollisuudessa, elintarvikemyymälöissä tai tavaratalojen herkkukeittiöissä. Lisäksi elintarvikkeiden valmistaja voi työskennellä henkilöstöravintoloissa, pikaruokapaikoissa, liikenneasemilla sekä julkisella sektorilla kuten esim. sairaaloiden ruokahuollossa.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2023 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Elintarvikealan ammattilaisella on monipuolista ammattitaito, jota hän ylläpitää ja kehittää säännöllisesti. Elintarvikkeiden valmistaja osaa käyttää työssään erilaisia työvälineitä ja laitteita sekä huomioida puhtaanapidon, hygienian sekä kestävän kehityksen. Elintarvikkeiden valmistaja toimii työturvallisuusohjeiden mukaisesti elintarvikelainsäädäntöä noudattaen. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Luovuus ja kädentaidot
  • Tiimityöskentely- ja yhteistyötaidot
  • Vastuullisuus ja laatutietoisuus
  • Omatoimisuus ja työn fyysisyyden hallinta
  • Kiinnostus tulevaisuuden mahdollisuuksista mm. kiertotalous ja tekniikka

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 21.2. – 21.3.2023. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Jari Aine
TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere