Vanhustyön erikoisammattitutkinto

Ikääntyneen ihmisen palveluohjaaja (EAT)

Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele ikääntyneen ihmisen palveluohjaajaksi Tredussa!

Hakuaika
14.02. - 28.07.2024
Toteutustapa
Oppisopimus, Verkko-opetus
Toimipiste
verkkototeutus
Opinnot alkavat
16.08.2024
Hinta
400€ koko tutkinto/200€ tutkinnon osa/Oppisopimuksella maksuton

Mitä koulutus sisältää

Syvennä ammattitaitoasi työn ohessa opiskellen! Tredu toteuttaa Ikääntyneen ihmisen palveluohjaajan (EAT) opinnot kokonaan verkossa etäopiskelumahdollisuudella. Voit valita eri tutkinnon osista osaamistarpeitasi parhaiten vastaavan kokonaisuuden. Halutessasi voit suoritta myös yksittäisen tutkinnon osan tai koko vanhustyön erikoisammattitutkinnon (180 osp). Ikääntyneen ihmisen palveluohjaajan (EAT) opinnot koostuvat pakollisista tutkinnon osista ja valinnaisista tukinnon osista.

Opiskelu edellyttää Teams-sovelluksen käyttöä kuvamahdollisuudella. Opiskelu verkossa koostuu aktiivisesta osallistumisesta, vuoropuhelusta muiden opiskelijoiden kanssa, ryhmätöistä sekä itsenäisistä tehtävistä opetuspäivien välissä.

Pakolliset tutkinnon osat:
Ikääntyneen ihmisen palveluohjauksen osaamisalan pakolliset tutkinnon osat ovat:

 • Ikääntyneen ihmisen asioiden hoitamisessa tukeminen (30 osp), opetuspäivät ilmoitetaan myöhemmin.
 • Ikääntyneen ihmisen kohtaaminen ja mielekkään arjen tukeminen (60 osp). Koulutus alkaa uusien opiskelijoiden Starttipäivällä Teamsissa 16.8.2024 klo 12.30–16.00. Muut koulutuksen opetuspäivät Teams-toteutuksena ovat: 19.–20.8., 16.–17.9. ja 25.10.2024.

Lisäksi voit valita valinnaisia opintoja 90 osaamispisteen verran esimerkiksi:

 • Vanhustyön työhyvinvoinnin koordinointi (30 osp)
 • Palliatiivinen hoitotyö (60 osp), tämän tutkinnon osan suorittaminen edellyttää, että olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon.
 • Vainajan laittaminen ja läheisten tukeminen (30 osp), tämän tutkinnon osan suorittaminen edellyttää, että olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon.
 • Vastuuhenkilönä vanhustyössä toimiminen (30 osp)
 • Ikävalmentajana toimiminen (60 osp)
 • Saattohoitotyö, kuoleman kohtaaminen ja läheisten tukeminen (60 osp), tämän tutkinnon osan suorittaminen edellyttää, että olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon.
 • Ikääntyneen ihmisen elämänhallinnassa ja riippuvuuksista irrottautumisessa tukeminen (30 osp)
 • Projektipäällikkönä toimiminen (60 osp), voit suorittaa tämän tutkinnon osan, jos sinulla on todellinen työelämälähtöinen projekti. Aikataulu joustavasti projektin mukaan.
 • Muistioireisen tai muistisairaan ihmisen tukeminen (60 osp), tämän tutkinnon osan suorittaminen edellyttää, että olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon.
 • Gerontologinen hoitotyö (60 osp), tämän tutkinnon osan suorittaminen edellyttää, että olet suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon.
 • Tutkinnon osa tai osia ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta 30 osaamispisteen laajuisesti.

Uusien opiskelijoiden Starttipäivä Teamsissa on 16.8.2024 klo 12.30-16.00.

Koulutus soveltuu sinulle

Joka haluat kehittää työtäsi ja syventää osaamistasi ikääntyvien ohjaukseen liittyvissä moninaisissa työtehtävissä, esim. lähitoreilla, kotihoidossa, erilaissa ikäihmisille suunnatuissa palveluissa tai kuoleman jälkeisissä palveluissa toimiville.

Koulutukseen hakeutuvalla tulee olla riittävän vahva kokemus ikääntyvien kanssa työskentelystä ja/tai soveltuva ammatillinen koulutus. Koulutus ja tutkinnon suorittaminen edellyttävät työpaikkaa ikääntyvien palveluissa tai vanhustyössä.

Näin haet

Jos et suorita koulutusta oppisopimuksella, hae koulutukseen täyttämällä hakulomake 28.7.2024 mennessä Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Hakuun liittyy haastattelu, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella.

HUOM! Liitä hakemukselle liitteet. Hakemuksesi käsitellään vasta sitten, kun liitteet on toimitettu.

Liitteitä voi olla esim. tutkintotodistus, opiskelutodistukset, myös keskeytyneistä opinnoista, alaan liittyvä työtodistus ja todistus kielitaidosta.

Lataa liitteet hakemukselle tai lähetä sähköpostin liitteenä osoitteeseen tredu.haku@tampere.fi.

Oppisopimus

Koulutuksen voi suorittaa oppisopimuksena, jos sinulla on alan työpaikka. Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen, puh.050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Video vanhustyön erikoisammattitutkinnosta. Ohita video

Kysy lisää

Koulutuksen sisältöön, toteutukseen ja hakukelpoisuuteen liittyvät kysymykset
Opettaja Elina Vainio
sähköposti elina.m.vainio@tampere.fi
puhelin 041 7300 712

Muut hakeutumiseen liittyvät kysymykset
Koulutussuunnittelija Marina Leino
sähköposti marina.leino@tampere.fi
puhelin 040 711 5414

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713