Ikävalmentajana toimiminen

Haluatko päivittää osaamistasi ikääntyvien kanssa työskentelyssä? Hanki ammatillista etumatkaa ja täydennä osaamistasi Tredussa!

Hakuaika
Hakuaika alkaa 16.8.2024.
Toteutustapa
Oppisopimus, Verkko-opetus
Toimipiste
verkkototeutus
Opinnot alkavat
21.01.2025
Hinta
200€/Oppisopimuksella maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Tämän päivän sosiaali- ja terveysalan toimintaympäristöt ikääntyneiden palveluissa vaativat monipuolista osaamista. Ikävalmentajana toimiminen tutkinnon osa -koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden syventää osaamistasi ikääntyneiden ihmisten kokonaisvaltaisen toimintakyvyn tukemisen teemoissa. Koulutus soveltuu esimerkiksi asiakasohjauksessa, lähitoreilla ja kotihoidossa työskenteleville ammattilaisille. Koulutuksessa saat työkaluja ikääntyneen ihmisen toimintakyvyn arviointiin, suunnitteluun ja edistämiseen. Koulutus tarjoaa myös mahdollisuuden kehittää työtäsi.

Koulutus on yksi tutkinnon osa vanhustyön erikoisammattitutkinnosta ja sen laajuus on 60 osaamispistettä. Jos haluat suorittaa myöhemmin koko vanhustyön erikoisammattitutkinnon, voit hyödyntää tämän jo suoritetun tutkinnon osan. Koulutuksesta saat osatutkintotodistuksen.

Koulutus sisältää 4 kokonaista opetuspäivää sekä 2 puolikasta päivää verkko-opetuksena, itsenäistä opiskelua, työssä tapahtuvaa opiskelua ja näytön. Saat henkilökohtaista ohjausta, vertaistukea ja pääset verkostoitumaan muiden alan ammattilaisten kanssa.

Koulutuksen opetuspäivät Teams-toteutuksena ovat: 21.1., 18.2., 17.3. ja 15.4.2025.

Lisäksi lakipakettiopetus 17.2.2025 klo 12.30 – 16 ja Palvelujärjestelmät ja Etuudet -opetus 18.3.2024 klo 12.30 – 16.

Tarvittaessa voit osallistua uusien opiskelijoiden Starttipäivään Teamsissa 17.1.2025 klo 12.30-16.00.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutus on tarkoitettu ammattihenkilöille, jotka haluavat kehittää ja syventää osaamistaan ikäihmisten kanssa työskentelyssä. Koulutus sopii sinulle, jos sinulla on jo ammatillinen tutkinto ja kokemusta vanhustyöstä. Koulutus ja tutkinnon osan suorittaminen edellyttävät työpaikkaa ikääntyvien palveluissa tai vanhustyössä.

Näin haet

Koulutuksen haku aukeaa 16.8.2024. Jos et suorita koulutusta oppisopimuksella, hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Koulutukseen hakijoille järjestetään haastattelu. Sinuun ollaan yhteydessä ja sovitaan haastatteluajasta.

Oppisopimus

Koulutuksen voi suorittaa oppisopimuksena, jos sinulla on alan työpaikka. Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää Oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen, puh.050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimukseen

Kysy lisää


Koulutuksen sisältö ja toteutus
Opettaja Elina Vainio
sähköposti elina.m.vainio@tampere.fi
puhelin 041 730 0712

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713