Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasennuksen osaamisala

Ilmanvaihtoasentaja

Talotekniikan perustutkinnon suorittanut työskentelee uudis- ja korjausrakennustyömailla LVI-urakoita tekevän yrityksen palveluksessa.

Yhteishaku

Hakuaika 21.02. - 21.03.2023

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
21.02. - 21.03.2023
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Ajokinkuja
Opinnot alkavat
03.08.2023
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Ilmanvaihtoasentaja hallitsee ilmanvaihdon kanavaosien valmistuksen. Hän taitaa ilmanvaihtojärjestelmien asennuksen, mittauksen ja tasapainottamisen. Opinnoissa keskitytään myös ilmanvaihtojärjestelmien puhdistamiseen ja koneiden huoltamiseen. Asennustöitä tehdään esimerkiksi omakotitaloissa tai toimisto- ja teollisuusrakennuksissa.

Ilmanvaihtoasentaja työskentelee sekä uudis- että korjausrakennuskohteissa. Hän voi tehdä työtä lämpö-, vesi- ja ilmastointitöitä tekevien yritysten palveluksessa, kiinteistöpalveluissa ja tehtaiden kunnossapitotehtävissä. Ilmanvaihtoasentaja voi myös toimia LVI-liikkeiden myyntitehtävissä, valtion ja kuntien palveluksessa vesi- ja energialaitoksissa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2023 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Ilmanvaihtoasentajan työ edellyttää halua tehdä töitä käsillä, asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitojen hallintaa, itsenäistä työotetta ja ongelmien ratkaisukykyä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Asiakaspalvelu
  • Itsenäisyys ja omatoimisuus
  • Tarkkuus ja täsmällisyys
  • Tekniikan ymmärtäminen

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 21.2. – 21.3.2023. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Ulla Lilja
TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere