Talotekniikan perustutkinto, ilmanvaihtoasennuksen osaamisala

Ilmanvaihtoasentaja

Talotekniikan perustutkinnon suorittanut työskentelee uudis- ja korjausrakennustyömailla LVI-urakoita tekevän yrityksen palveluksessa.

Yhteishaku

Hakuaika Hakuaika on päättynyt.

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
Hakuaika on päättynyt.
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Ajokinkuja
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Ilmanvaihtoasentaja hallitsee ilmanvaihdon kanavaosien valmistuksen. Hän taitaa ilmanvaihtojärjestelmien asennuksen, mittauksen ja tasapainottamisen. Opinnoissa keskitytään myös ilmanvaihtojärjestelmien puhdistamiseen ja koneiden huoltamiseen. Asennustöitä tehdään esimerkiksi omakotitaloissa tai toimisto- ja teollisuusrakennuksissa.

Ilmanvaihtoasentaja työskentelee sekä uudis- että korjausrakennuskohteissa. Hän voi tehdä työtä lämpö-, vesi- ja ilmastointitöitä tekevien yritysten palveluksessa, kiinteistöpalveluissa ja tehtaiden kunnossapitotehtävissä. Ilmanvaihtoasentaja voi myös toimia LVI-liikkeiden myyntitehtävissä, valtion ja kuntien palveluksessa vesi- ja energialaitoksissa tai itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Ilmanvaihtoasentajan työ edellyttää halua tehdä töitä käsillä, asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaitojen hallintaa, itsenäistä työotetta ja ongelmien ratkaisukykyä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Asiakaspalvelu
  • Itsenäisyys ja omatoimisuus
  • Tarkkuus ja täsmällisyys
  • Tekniikan ymmärtäminen

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Huomaathan, että Ajokinkujalla talotekniikassa on kaksi osaamisalaa; putkiasennus ja ilmanvaihtoasennus. Et voi hakea opiskelemaan suoraan tiettyä osaamisalaa ja tutkintonimikettä, esim. putkiasentaja, vaan haku tapahtuu talotekniikan perustutkintoon, Ajokinkujan toimipisteeseen.

Ryhmät muodostetaan koulutuksen alkaessa. Toiveen osaamisalasta voi esittää wilma-lomakkeella opiskelupaikkaa vastaanottaessa. Jos jollekin osaamisalalle on enemmän hakijoita kuin paikkoja, valinta tehdään yhteishaun pisteiden perusteella. Elokuussa 2024 Ajokinkujalla aloittaa kaksi putkiasennuksen osaamisalan ryhmää ja yksi ilmanvaihtoasennuksen osaamisalan ryhmä. (Kangasalan toimipisteessä on tarjolla vain putkiasentajan osaamisala, joten siellä tätä ei tarvitse huomioida.)

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla Lilja

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere