Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

IT-tukihenkilö

IT-tukihenkilö tuntee erilaiset verkkoratkaisut ja hallitsee palvelinohjelmistojen ylläpidon ja virtualisoinnin. Hän selvittää tietoteknisiä ongelmia ja hallitsee laitteistoja, ohjelmistoja, lähiverkkoja ja palvelimia.

Tulossa hakuun keväällä 2023

Hakuaika 21.02. - 21.03.2023

Hakuaika
21.02. - 21.03.2023
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
syksy 2023
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

IT-tukihenkilö tuntee erilaiset verkkoratkaisut ja hallitsee palvelinohjelmistojen ylläpidon ja virtualisoinnin. Hän selvittää tietoteknisiä ongelmia ja hallitsee laitteistoja, ohjelmistoja, lähiverkkoja ja palvelimia.

IT-tukihenkilö voi toimia erilaisten yritysten järjestelmätuessa sekä erilaisten tietojärjestelmien, verkkojen ja palvelimien ylläpitäjänä sekä asiantuntijana. IT-tukihenkilö voi työskennellä myös alan myyntitehtävissä tai ryhtyä yrittäjäksi.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (180 osp) suorittaneella on alan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä asiakaslähtöisesti. Tredussa voi opiskella elektroniikka-asentajaksi, it-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi ja tietoverkkoasentajaksi.

Koulutuksen kesto on 3 vuotta. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Koulutus soveltuu sinulle, jos

IT-tukihenkilön työssä vaaditaan monipuolista teknistä osaamista, palveluhenkisyyttä ja yhteistyötaitoja. Hän tarvitsee kiinnostusta tietotekniikkaa ja jatkuvasti kehittyvää alaa kohtaan. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • huolellisuus
  • keskittymis- ja päättelykyky
  • kädentaidot ja ongelmanratkaisukyky
  • omatoimisuus
  • pitkäjänteisyys
  • vuorovaikutustaidot
  • looginen päättelykyky
  • kielitaito

ePerusteet – Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun päättäville tai sen jo päättäneille hakijoille, jotka eivät ole perusopetuksen jälkeen suorittaneet ammatillista tutkintoa, lukion oppimäärää tai korkeakoulututkintoa.

Näin haet

Yhteishaku 2023 (21.2. – 21.3.2023)

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 21.2. – 21.3.2023. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla https://www.tredu.fi/hakijalle/yhteishaku tai Opintopolussa https://opintopolku.fi/konfo/fi/

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
sivurakennus
Sammonkatu 45
33540 Tampere
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15

Oppisopimuskoulutus
Tredun oppisopimuspalvelut
sähköposti oppi.sopimus@tampere.fi
puhelin 03 5654 7999
avoinna ma ja ke klo 12-15

Muina aikoina yhteydenottopyynnöt sähköpostilla oppi.sopimus@tampere.fi
Hepolamminkatu 10
33720 Tampere

Opinto-ohjaaja
Minna Majuri

Hepolamminkatu tiimivastaava