Vammaisalan ammattitutkinto

Kehitysvamma-alan ohjaaja

Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele kehitysvamma-alan ohjaajaksi Tredussa!

Hakuaika
19.03. - 31.08.2024
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
Syyskuu 2024
Hinta
400€ koko tutkinto/200€ tutkinnon osa/oppisopimuksella maksuton

Mitä koulutus sisältää?


Vammaisalan ammattitutkinnon kehitysvamma-alan osaamisalan suorittanut osaa toimia itsemääräämisoikeuden toteutumista edistäen yhteistyössä vammaisen henkilön, hänen läheistensä ja moniammatillisen työryhmän kanssa. Hän osaa työskennellä yksilökeskeisesti, mahdollistaen vammaisen henkilön omat valinnat ja päätöksenteon. Hän voi työskennellä julkisen, yksityisen tai kolmannen sektorin toimintaympäristöissä, joissa eri-ikäiset kehitysvammaiset ihmiset asuvat, opiskelevat, tekevät työtä tai ovat palveluiden käyttäjinä. Koulutuksen suorittanut osaa tukea vammaisen henkilön vuorovaikutusta ja kommunikointia arjen tilanteissa, käyttää puhetta korvaavia kommunikaatiomenetelmiä ja selkokieltä sekä tukea yhteistyötä perheen ja läheisten kanssa.

Vammaisalan ammattitutkinnon laajuus on 150 osaamispistettä. Kehitysvamma-alan ohjaajan (AT) opinnot koostuvat pakollisista tutkinnon osista ja valinnaisista tukinnon osista.

Pakolliset tutkinnon osat
Kehitysvamma-alan osaamisalan pakolliset tutkinnon osat ovat:

Ammatillinen toiminta kehitysvamma-alalla 45 osp, opetuspäivät ilmoitetaan myöhemmin
Toimintakyvyn ja oppimisen tukeminen 45 osp, opetuspäivät ilmoitetaan myöhemmin
Vuorovaikutus ja kommunikointi 45 osp, opetuspäivät ilmoitetaan myöhemmin

Lisäksi voit valita valinnaisia opintoja 15 osaamispisteen verran.

Seuraava koulutus alkaa syyskuussa 2024, jos koulutukseen on riittävästi osallistujia. Koulutuksen kesto on noin 1,5 – 2 vuotta henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan.

Koulutus sisältää:

  • noin 1 opetuspäivä kuukaudessa
  • verkossa tapahtuvaa opiskelua
  • itsenäistä opiskelua
  • työpaikalla tapahtuvaa koulutusta
  • näytöt

Opetuspäivät toteutetaan pääosin Teamsin välityksellä, lähiopetuspäivät toteutetaan Tredu Santalahdentiellä (os. Santalahdentie 10, Tampere). Muutokset opetuspäiviin ovat mahdollisia.

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys sosiaali- ja terveysalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista sosiaali- ja terveysalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Katso lisätietoa SORA-säädöksistä.

Näin haet

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Koulutukseen hakijoille järjestetään haastattelu. Sinuun ollaan yhteydessä ja sovitaan haastatteluajasta. Koulutukseen hakijat haastatellaan. Valituksi voi tulla hakija, jolla katsotaan olevan riittävät edellytykset osaamisen hankkimiseen ja tutkinnon suorittamiseen. Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen@tampere.fi, puh. 050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää


Koulutuksen sisältö ja toteutus
lehtori Sari Suhonen
sähköposti sari.suhonen@tampere.fi
puhelin 040 868 7279

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713