Kivialan ammattitutkinto, asennuksen osaamisala

Kiviasentaja

Kivialan ammattilaisella on erikoisosaamista ympäristö- ja piharakentamisesta. Tule kehittämään ja syventämään osaamistasi!

Hae koulutukseen

Ei tällä hetkellä haussa. Päivitämme seuraavan hakuajan tälle sivulle.

Hakuaika
Ei tällä hetkellä haussa. Päivitämme seuraavan hakuajan tälle sivulle.
Opinnot alkavat
Päivitämme koulutuksen seuraavan aloitusajan tälle sivulle.

Mitä koulutus sisältää?

Kivialan ammattilainen hallitsee eri kivilajien asennustehtävät sekä pystyy toimimaan itsenäisesti, laadukkaasti ja turvallisesti asennustyömailla. Kivialan työtehtäviä ovat ympäristökiven ja luonnonkiviverhouksen asennustehtävät, hauta- ja muistomerkkien, tulisijan, kalustekivien asennus tehtävät ja asennusmittaukseen liittyvät tehtävät.

Kivialan tyypillisiä työpaikkoja ovat viher- ja maanrakennusfirmat, rakennusliikkeet, betonituoteteollisuuden yritykset sekä luonnonkiviteollisuuden yritykset. Alan ammattilainen voi toimia myös yksityisyrittäjänä.

Koulutuksen kesto on noin yksi vuosi. Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena ja muodostuu pääosin työpaikalla tapahtuvasta oppimisesta. Tämän lisäksi lähiopetusta oppilaitoksella ja itsenäisiä oppimistehtäviä.

Koulutus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Hankitun osaamisesi osoitat näytöissä, jotka järjestetään aidoissa työtehtävissä pääosin alan yrityksissä opintojen aikana.

Koulutus soveltuu sinulle

  • Sinulla on mahdollisesti alan perustutkinto suoritettuna tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot työskenneltyäsi useamman vuoden kivialan työtehtävissä.
  • Alalle soveltuva terveys.
  • Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn.
  • Sinulla on alan työpaikka tai koulutukseen soveltuvia työkohteita.

Näin haet

Päivitämme koulutuksen seuraavan hakuajan ja alkamisajankohdan tälle sivulle.

Kysy lisää!

Opinto-ohjaaja

Pekka Korhonen

Koulutustarkastaja

Osmo Tahvanainen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere