Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Koneasentaja

Koneasentajalta edellytetään asennustaitojen lisäksi perustaitoja hitsaus-, koneistus- ja teräsrakennetekniikasta. Alan työtehtävissä vaaditaan monipuolista osaamista, laadukasta palvelua, joustavuutta ja yhteistyötaitoja.

Yhteishaku

Tulossa hakuun keväällä 2023

Hakuaika
Tulossa hakuun keväällä 2023
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Ylöjärvi Pallotie
Opinnot alkavat
Elokuu 2023
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koneasentaja kokoaa, asentaa ja korjaa kone- ja metalliteollisuuden koneita ja laitteita. Hän tuntee koneiden ja laitteiden rakenteita ja toimintaa sekä osaa käyttää materiaaleja ja eri asennusmenetelmiä oikeassa järjestyksessä työohjeiden ja piirustusten mukaisesti. Koneasentaja osaa tarkastaa asennettavaksi tarkoitetut osat ja komponentit, sekä tehdä niihin tarvittavat tarkistukset, muutokset ja dokumentoinnit. Koneasentajalla on hitsaukseen ja koneistukseen kuten myös automaatioon ja robotiikkaan liittyvät perusvalmiudet.

Koneasentajat työllistyvät esimerkiksi automaattisten tai mekaanisten koneiden valmistus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Hän voi työskennellä erilaisissa kone- ja metallituoteteollisuuden yrityksissä, kuten teollisuuslaitoksissa, rakennustyömailla, korjaamoilla tai konepajalla.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2023 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Koneasentajalta edellytetään asennustaitojen lisäksi perustaitoja hitsaus-, koneistus- ja teräsrakennetekniikasta. Alan työtehtävissä vaaditaan monipuolista osaamista, laadukasta palvelua, joustavuutta ja yhteistyötaitoja. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • havainnointi- ja hahmotuskyky
  • huolellisuus
  • kädentaidot
  • looginen päättelykyky
  • luovuus ja ongelmanratkaisutaito
  • matemaattiset taidot
  • piirustusten lukutaito
  • projektiosaaminen
  • itsenäinen työote

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Seuraava hakuaika on keväällä 2023.
Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun osoitteessa Opintopolku.fi

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Terhi Soldan

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
sivurakennus
Sammonkatu 45
33540 Tampere
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15