Kone- ja tuotantotekniikan perustutkinto

Koneasentaja

Koneasentajalta edellytetään asennustaitojen lisäksi perustaitoja hitsaus-, koneistus- ja teräsrakennetekniikasta. Alan työtehtävissä vaaditaan monipuolista osaamista, laadukasta palvelua, joustavuutta ja yhteistyötaitoja.

Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Ylöjärvi Pallotie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koneasentaja kokoaa, asentaa ja korjaa kone- ja metalliteollisuuden koneita ja laitteita. Hän tuntee koneiden ja laitteiden rakenteita ja toimintaa sekä osaa käyttää materiaaleja ja eri asennusmenetelmiä oikeassa järjestyksessä työohjeiden ja piirustusten mukaisesti. Koneasentaja osaa tarkastaa asennettavaksi tarkoitetut osat ja komponentit, sekä tehdä niihin tarvittavat tarkistukset, muutokset ja dokumentoinnit. Koneasentajalla on hitsaukseen ja koneistukseen kuten myös automaatioon ja robotiikkaan liittyvät perusvalmiudet.

Koneasentajat työllistyvät esimerkiksi automaattisten tai mekaanisten koneiden valmistus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin. Hän voi työskennellä erilaisissa kone- ja metallituoteteollisuuden yrityksissä, kuten teollisuuslaitoksissa, rakennustyömailla, korjaamoilla tai konepajalla.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Koneasentajalta edellytetään asennustaitojen lisäksi perustaitoja hitsaus-, koneistus- ja teräsrakennetekniikasta. Alan työtehtävissä vaaditaan monipuolista osaamista, laadukasta palvelua, joustavuutta ja yhteistyötaitoja. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • havainnointi- ja hahmotuskyky
  • huolellisuus
  • kädentaidot
  • looginen päättelykyky
  • luovuus ja ongelmanratkaisutaito
  • matemaattiset taidot
  • piirustusten lukutaito
  • projektiosaaminen
  • itsenäinen työote

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Terhi Soldan
TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere