Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Koulunkäynninohjaaja

Haluatko työskennellä eri kouluasteilla tai aamu- ja iltapäivätoiminnassa ohjaajana? Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele koulunkäynninohjaajaksi Tredussa!

Hae nyt!

Hakuaika 28.11.2023 - 31.01.2024

Hae koulutukseen
Hakuaika
28.11.2023 - 31.01.2024
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
08.03.2024
Hinta
400€ koko tutkinto/200€ tutkinnon osa/oppisopimuksella maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Haluatko kehittyä ohjaustyön ammattilaiseksi? Tule mukaan koulunkäynninohjaajan koulutukseen, joka alkaa 8.3.2024.

Koulunkäynninohjaaja toimii erilaisissa kasvatus-, opetus- ja ohjausalan toimintaympäristöissä. Hän toimii kasvattajana ja ohjaajana työyhteisössään ja edistää yhteisöllisyyttä ja ammatillista vuorovaikutusta. Koulunkäynninohjaaja osallistuu eri-ikäisten ihmisten kasvatuksen ja toimintakyvyn tukemiseen ja ohjaamiseen. Hän edistää oppimista yhdessä opettajan ja muun opetushenkilöstön kanssa. Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksessa hän kykenee työskentelemään itsenäisesti ja suunnitelmallisesti.

Koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää osaamistasi seuraavissa teemoissa:

  • ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen
  • vuorovaikutusosaaminen
  • tuen tarpeen tunnistaminen ja siihen vastaaminen
  • aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus TAI työskentely nivelvaiheen koulutuksissa
  • oppijan ja oppimisen ohjaus

Koulutukseen sisältyy:

  • 2-5 opetuspäivää kuukaudessa oppilaitoksessa
  • ryhmätyöskentelyä ja kokemusten jakamista
  • itsenäistä opiskelua
  • työpaikalla tapahtuvaa oppimista
  • oman ammatillisuuden kehittämistä


Voit aloittaa koulutuksen joustavasti 4 kertaa vuodessa. Aloituspäivät ovat aina elokuussa, lokakuussa, tammikuussa ja maaliskuussa. Seuraava koulutus alkaa Starttipäivällä 8.3.2024.

Sinulla on mahdollisuus suorittaa tutkinto oman opiskelutahtisi mukaan jopa yhdessä vuodessa. Keskimääräinen opintojen suoritusaika on 1-1,5 vuotta.

Koulunkäynnin ja aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjauksen osaamisala, koulunkäynninohjaaja, muodostuu neljästä pakollisesta tutkinnon osasta sekä valinnaisista tutkinnon osista.

Pakolliset tutkinnon osat:
Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla, 20 osp, lähiopetuspävät 19.-21.8., 9.-12.9. ja 3.-4.10.2024
Oppijan ja oppimisen ohjaus, 40 osp, lähiopetuspäivät: 18.-21.3., 4.-5.4. ja 8.-9.4.2024.
Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä, 40 osp, 12.-14.8., 4.-6.9. ja 23.-25.9.2024.
Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus, 30 osp, lähiopetuspävät: 11.-15.3. ja 2.-4.4.2024 TAI Koulunkäynnin ja opiskelun ohjaus ja tuki, 30 osp, lähiopetuspäivät 16.-17.4.2024.

Huom! Muutokset lähiopetuksen päivämääriin mahdollisia.

Lisäksi saat valita valinnaisten opintojen vaihtoehdoista 20 osp

Lue lisää tutkinnon perusteista.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutus on suunnattu sinulle, joka haluat työskennellä eri kouluasteilla tai aamu- ja iltapäivätoiminnassa ohjaajana. Pidät ohjaustyöstä, toiminnan suunnittelusta ja järjestämisestä sekä monipuolisista ja vaihtelevista työtehtävistä. Voit hakeutua tähän koulutukseen, mikäli olet suorittanut perusopetuksen oppimäärän tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot sekä sinulla on soveltuva pohjakoulutus, esim. lukio, ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto, amk- tai yliopistotutkinto. Sinulla tulee olla vähintään kolme kuukautta kokemusta kasvatus- ja ohjausalalta.

Koulutukseen valittavalla tulee olla riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn (B2.1) sekä alalle soveltuva terveys.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Katso lisätietoa SORA-säädöksistä.

Näin haet

Jos et suorita koulutusta oppisopimuksella, hae koulutukseen Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimitse ja kutsutaan haastatteluun.

Liitä hakemukselle kopiot tutkintotodistuksesta ja työtodistuksesta tai tieto kolmen kuukauden kokemuksesta kasvatus- ja ohjausalalla sekä kielitodistuksesta, jos äidinkielesi ei ole suomi. Jos todistusten liittäminen hakemukselle ei onnistu, lähetä liitteet osoitteeseen marina.leino@tampere.fi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. (B2.1./YKI 4) Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen@tampere.fi, puh. 050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Koulutuksen sisältö ja toteutus
Lehtori Anu Kormano
sähköposti anu.kormano@tampere.fi
puhelin 050 362 9201

Koulutukseen hakeutuminen
Koulutussuunnittelija Marina Leino
sähköposti marina.leino@tampere.fi
puhelin 040 711 5414

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713