Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Koulunkäynninohjaajaksi Tampereen kaupungille oppisopimuksella

Hakuaika
19.03. - 25.04.2024
Toteutustapa
Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
Oppisopimukset solmitaan 5.8. alkaen ja tietopuoliset opinnot alkavat 2.9.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Tampereen kaupungin ja Tredun yhteinen oppisopimuskoulutus tarjoaa oppisopimuspaikkoja Tampereella koulunkäynninohjaajaopiskelijoille. Oppisopimuksella opiskellessasi yhdistät työn ja opiskelun ja saat palkkaa opintojen ajalta. Hae nyt Tampereen Tekijäksi!

Koulutus tarjoaa sinulle mahdollisuuden kehittää osaamistasi seuraavissa teemoissa:

  • ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen
  • tuen tarpeeseen vastaaminen
  • aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus
  • oppijan ja oppimisen ohjaus

Koulutukseen sisältyy:

  • noin 2–5 opetuspäivää kuukaudessa oppilaitoksessa tai verkossa Teamsin välityksellä
  • ryhmätyöskentelyä ja kokemusten jakamista
  • itsenäistä opiskelua
  • työpaikalla tapahtuvaa oppimista
  • oman ammatillisuuden kehittämistä

Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoon sisältyy yhteinen pakollinen ammatillinen tutkinnon osa (20 osp) ja kolme osaamisalan pakollista tutkinnon osaa. Valinnaisia tutkinnon osia suoritetaan 20 osaamispisteen verran.

Pakolliset tutkinnon osat ovat:
Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla, 20 osp
Oppijan ja oppimisen ohjaus, 40 osp
Tuen tarpeeseen vastaaminen oppimisen ja ohjauksen ympäristöissä, 40 osp
Aamu- ja iltapäivätoiminnan ohjaus, 30 osp

Koulutus alkaa Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla tutkinnon osalla. Syksyn 2024 lähiopetuspäivät Tredu Santalahdentiellä (os. Santalahdentie 10, Tampere) ovat 2.-6.9.2024, 7.-8.10.2024, yhteensä 7 lähiopetuspäivää. Seuraaviin tutkinnon osiin liittyvät lähiopetuspäivät ilmoitetaan myöhemmin koulutuksen alettua.

Lisäksi ensiavun peruskurssi ja hygieniaosaaminen on suoritettava ennen näyttöä, mikäli niitä ei ole suoritettuna tai voimassa. Nämä voit suorittaa Tredussa.

Koulutus toteutetaan oppisopimuskoulutuksena, mikä tarkoittaa, että suurin osa opinnoista on työpaikalla tapahtuvaa käytännönläheistä oppimista. Voit suorittaa koulutuksen yhdessä seuraavista Tampereen kouluista: Puistokoulu, Annala, Vuores, Wivi Lönn, Pispala, Messukylä tai Rahola.

Opintoaika tällä oppisopimusryhmällä on 2 vuotta. Koulutukseen valituille opiskelijoille solmitaan oppisopimukset ajalle 5.8.2024–31.7.2026.

Opinnot sisältävät lähiopetusta (mahdollisesti myös iltaisin), verkossa tapahtuvaa oppimista, itsenäisiä kirjallisia oppimistehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta. Opiskelijat opiskelevat sekä ryhmässä että itsenäisesti. Näytöt suoritetaan aidoissa työympäristöissä oikeiden ohjattavien kanssa.

Lue lisää tutkinnon perusteista täältä.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutus on suunnattu sinulle, joka haluat työskennellä eri kouluasteilla tai aamu- ja iltapäivätoiminnassa ohjaajana. Pidät ohjaustyöstä, toiminnan suunnittelusta ja järjestämisestä sekä monipuolisista ja vaihtelevista työtehtävistä. Hakijalta edellytetään yhteistyökykyä, hyviä vuorovaikutustaitoja, ryhmätyötaitoja ja joustavaa työotetta.

Koulutukseen valittavalla tulee olla riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn (B2.1) sekä alalle soveltuva terveys.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Katso lisätietoa SORA-säädöksistä.

Näin haet

Voit hakea koulutukseen 19.3.–25.4.2024 välisenä aikana koulutuksen hakulomakkeella. HUOM! Täyttämällä Tredun hakemuksen hyväksyt, että hakemuksen tiedot jaetaan Tampereen kaupungin Sivistyspalveluille, joka toimii koulutuksen oppisopimuspaikkana.

Täytä hakemus huolellisesti ja liitä hakemukselle aiemmat työ- ja opiskelutodistuksesi sekä kirjoita perustelut, miksi haet tähän koulutukseen. Voit kirjoittaa hakemukselle toiveen koulusta (Puistokoulu, Annala, Vuores, Wivi Lönn, Pispala, Messukylä tai Rahola), jossa haluaisit oppisopimuskoulutuksen suorittaa. Kirjoita hakemukselle myös suosittelijan nimi ja yhteystiedot, jos sinulta löytyy suosittelija.

Hakijoista soveltuvimmat kutsutaan Teams-haastatteluun. Haastattelut tehdään viikoilla 19 ja 20 ja valinnat tehdään juhannukseen 2024 mennessä.

Kysy lisää

Tredun vastuuopettaja
Anu Kormano
sähköposti anu.kormano@tampere.fi
puhelin 050 362 9201

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Juha Sormunen
sähköposti juha.sormunen@tampere.fi
puhelin 040 137 3248

Puistokoulun apulaisrehtori
Pauliina Suvilaakso (poissa 15.–26.5.2024)
sähköposti pauliina.suvilaakso@tampere.fi
puhelin 040 801 2700

15.–26.5.2024
Linnainmaan koulun apulaisrehtori

Pekka Poikajärvi
sähköposti pekka.k.poikajarvi@tampere.fi
puhelin 041 730 0239