Logistiikan perustutkinto

Kuorma-autonkuljettaja

Logistiikan perustutkinto antaa sinulle monipuolista osaamista kuljetusalan tehtäviin.

Hakuaika
Yhteishaku on päättynyt.
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Nokia Silta-kampus
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa opit kuljettamaan kuorma-autolla mm. elintarvikkeita kauppoihin, postia ja paketteja maakuntiin tai erilaisia maa-aineksia rakennustyömaille. Saat valmiuksia ennakoivaan ja taloudelliseen ajamiseen, opit lastausta ja asiakaspalvelua. Kuorma-autonkuljettajan työssä vastuullisuus on tärkeää. Kuljetettava tavara tulee saada asiakkaalle ehjänä oikeaan aikaan ja paikkaan.

Koulutus sisältää teoriaopetusta, henkilökohtaista ajo-opetusta, simulaattoriharjoittelua, itsenäistä opiskelua sekä työssäoppimista.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Logistiikan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Pakolliset tutkinnon osat:
• Logistiikka-alan työympäristössä toimiminen, 15 osp
• Kuorma-autonkuljettajana työskentely, 35 osp
• Kuljetusalan perustason ammattipätevyys, 10 osp

Lisäksi suoritat valinnaisia sekä yhteisiä tutkinnon osia.

ePerusteet – Logistiikan perustutkinto 180 osp

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Katso tutkintoalakohtaiset ohjeet.

Kuorma- autonkuljettajan ammattitaitoon kuuluvat asiakaspalvelutaidot, taloudellinen ja ennakoiva ajotapa sekä ohjeiden ja säännösten hallinta. Kuorma-autonkuljettaja tarvitsee työssään itsenäistä otetta ja positiivista asennetta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:
• huolellisuus
• vastuullisuus
• paineensietokyky
• joustavuus
• yrittäjähenkisyys
• oikea asenne

Väyläopinnot

Voit suorittaa 30 op AMK-opintoja osana logistiikan ammatillista perustutkintoa. JAMK:in valtakunnallinen logistiikan korkeakoulupolku tarjoaa logistiikan opiskelijoille väylän jatko-opintoihin. Korkeakouluopinnot suoritetaan kokonaan etänä verkossa, ja ovat opiskelijalle maksuttomia.

Katso lisätietoja täältä tai kysy opinto-ohjaajaltasi.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2.-19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Pirjo Räsänen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere