Laboratorioalan perustutkinto

Laborantti

Laborantti tutkii ja kehittää monia arkipäivän tuotteita. Laboranttien työn ansiosta käytössäsi on esimerkiksi puhdasta vettä, ympäristöystävällisiä pesuaineita sekä turvallisia elintarvikkeita.

Hakuaika
Jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
Joustavasti
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Laborantti tutkii ja kehittää monia arkipäivän tuotteita. Hän tarkkailee tuotteiden, elintarvikkeiden ja ympäristön laatua, puhtautta ja turvallisuutta. Laborantti ottaa näytteitä esimerkiksi elintarvikkeista ja ympäristöstä. Hän valmistaa liuoksia, ottaa ja käsittelee näytteitä, tekee mittauksia ja laskee tuloksia. Laborantti voi myös tutkia ilman laatua, järviveden uimakelpoisuutta tai elintarvikkeiden sokeri- tai vitamiinipitoisuuksia. Laborantin työhön voi kuulua myös erilaisten teollisuuden raaka-aineiden ja tuotteiden kuten maalien ja muovien analysointi. Laboranttien työn ansiosta käytössä on puhdasta vettä, ympäristöystävällisiä pesuaineita sekä turvallisia elintarvikkeita.

Laborantin työpaikkana voi olla teollisuuden, tutkimuslaitosten ja korkeakoulujen valvonta-, tutkimus- ja kehityslaboratoriot. Laborantti voi työskennellä myös esimerkiksi kosmetiikkatuotteiden, lääkkeiden tai kumituotteiden kehittämistyössä sekä myös laboratorioalan laitteita ja tuotteita valmistavissa tai maahantuovissa yrityksissä markkinointi- ja myyntitehtävissä.

Tutustu laboratorioalan perustutkinnon perusteisiin.

Koulutus soveltuu sinulle

Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa ja opiskelu tapahtuu työn ohessa. Myös yrittäjä voi kasvattaa osaamistaan oppisopimuksella. Jos suomen kieli ei ole äidinkielesi, tulee kielitaitotasosi olla vähintään B1.1

Laborantti tarvitsee työssään matemaattisia taitoja, kemian ja fysiikan osaamista, hyviä organisointitaitoja, huolellisuutta ja tarkkuutta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • kielitaito
  • oma-aloitteisuus
  • pitkäjänteisyys
  • turvallisuus
  • vastuullisuus
  • tiimityötaidot

Näin haet

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista, yhteystiedot alla.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen tai
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Koulutustarkastaja

Mikko Heikkinen