Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto

Lähihoitajakoulutus maahanmuuttajille

Haluatko tehdä työtä ihmisten parissa ja hankkia ammatin, joka työllistää nyt ja tulevaisuudessa? Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele lähihoitajaksi Tredussa!

Hae nyt!

Hakuaika 15.04. - 05.06.2024

Hae koulutukseen
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
19.09.2024

Mitä koulutus sisältää?

Maahanmuuttajien lähihoitajakoulutuksen aikana suoritat sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon ja sinusta tulee lähihoitaja. Koulutus on tarkoitettu opiskelijoille, joiden äidinkieli ei ole suomi. Opiskelu vaatii, että osaat jo jonkin verran suomen kieltä. Suomen kielen osaamisesi arvioidaan kielikokeessa.

Lähihoitaja tekee hoitotyötä sosiaali- ja terveysalalla. Lähihoitaja kohtaa työssään erilaisia asiakkaita ja hän työskentelee eri sukupuolta olevien asiakkaiden kanssa. Lähihoitajan työpaikkoja ovat esimerkiksi asumisyksiköt, palvelukeskukset, kotihoito, vanhainkodit, terveyskeskusten vuodeosastot ja sairaalat. Lähihoitajan työpaikka voi löytyä myös järjestöjen ja yhdistysten parista.

Opiskelu on päätoimista ja tapahtuu pääosin lähiopetuksena ja oppimisena työpaikoilla. Opiskelujen aikana opiskellaan suomen kieltä ja harjoitellaan ammattisanastoa. Osaamisalana on vanhustyö eli ikääntyneiden hoito ja kuntoutus. Opetusta on pääsääntöisesti 4–5 päivänä viikossa klo 8–16.30. Opetusta voi olla satunnaisesti myös iltaisin. Koulutus kestää noin 2,5 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).  

Pakolliset tutkinnon osat:

  • Asiakkaan kohtaaminen ja ohjaaminen
  • Hyvinvoinnin ja toimintakyvyn edistäminen
  • Lääkehoito lähihoitajan vastuualueella

Pakollisten tutkinnon osien jälkeen siirrytään osaamisalaopintoihin. Tässä koulutuksessa voit valita osaamisalaksi:

  • Ikääntyneiden hoito ja kuntoutus

Ammatillisiin tutkinnon osiin sisältyy myös valinnainen tutkinnon osa.

Yhteiset tutkinnon osat:  

  • Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen
  • Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
  • Yhteiskunta- ja työelämäosaaminen

Miten voin erikoistua?

  • Ikääntyneiden hoidossa ja kuntouttamistyössä keskiössä on asiakkaan hyvinvointi ja toimintakyvyn ylläpito. Ikääntyneiden hoidon ja kuntoutumiseen erikoistunut lähihoitaja ohjaa ikääntyneitä voimavaralähtöisesti ja osallistaen. Hän osallistuu hoitoon ja kuntoutukseen avopalveluissa ja palveluasumisen yksiköissä. Ikääntyneiden hoidon ja kuntouttamisen työpaikkoja ovat esimerkiksi asumisyksiköt, päivä- ja palvelukeskukset, kotihoito, vanhainkodit, terveyskeskusten vuodeosastot ja sairaalat. Lähihoitajan työpaikka voi löytyä myös järjestöjen ja yhdistysten parista.

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Sinulla tulee olla kielitaitotaso A1.3.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys sosiaali- ja terveysalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista sosiaali- ja terveysalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Katso lisätietoa SORA-säädöksistä.

Näin haet

Hakuaika alkaa 15.4.2024 ja päättyy 5.6.2024 klo 12.00.

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Saat tiedon, pääsetkö opiskelemaan kolmen viikon kuluttua hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Kysy lisää


TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15