Sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon osaamisalaopinnot valmiille lähihoitajille

Lasten ja nuorten kasvatus ja hoito

Valmis lähihoitaja, haluatko päivittää osaamistasi lasten ja nuorten kanssa tehtävässä työssä ja hankkia varhaiskasvatuksen lastenhoitajan pätevyyden?

Hakuaika
Ei haussa tällä hetkellä
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Ylöjärvi Pallotie
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa perehdyt eri- ikäisten lasten ja nuorten hoitoon, kasvatukseen ja kuntoutukseen. Opit suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan asiakas- ja perhekeskeistä hoitoa ja kasvatusta. Tutustus lasten perushoitoon ja varhaiskasvatukseen sekä opit hoitamaan sairaita ja erityistä tukea tarvitsevia lapsia ja nuoria. Lapsiin ja nuoriin erikoistunut lähihoitaja edistää asiakkaidensa sekä näiden perheiden terveyttä, hyvinvointia ja turvallisuutta sekä tunnistaa näihin liittyviä uhkatekijöitä.

Opintojen laajuus on 75 osaamispistettä. Lasten ja nuorten kasvatuksen hoidon osaamisalaopinnot koostuvat kahdesta tutkinnon osasta.

  • Lapsen kasvun, hyvinvoinnin ja oppimisen edistäminen, 40 osp
  • Lapsen, nuoren ja perheen terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen, 35 osp

Opiskelu on päätoimista. Opiskelu tapahtuu lähiopetuksena, etäopetuksena ja työpaikoilla tapahtuvana koulutuksena. Opinnot etenevät opiskelijan oman suunnitelman mukaan. 

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet jo suorittanut sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, voit hakea suoraan osaamisalaopintoihin. Kysy lisää opinto-ohjaajalta.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys sosiaali- ja terveysalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista sosiaali- ja terveysalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku Sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia. Katso lisätietoa SORA-säädöksistä.

Näin haet

Hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Koulutukseen hakijoille järjestetään haastattelu. Sinuun ollaan yhteydessä ja sovitaan haastatteluajasta.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.
Ota yhteyttä Tredun oppisopimuspalveluihin tai alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista.
Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Terhi Soldan

Koulutustarkastaja

Jaana Virtanen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere