Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Lastenohjaaja

Kouluttaudu lastenohjaajaksi ja rakenna tulevaisuutta yhdessä lasten kanssa. Lastenohjaaja tekee tärkeää kasvatus- ja ohjaustyötä huolehtien lasten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Hakuaika
Yhteishaku on päättynyt.
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Kangasala Finnentie
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista lasten kasvatukseen, hoitoon ja opettamiseen. Opit kohtaamaan eri-ikäisiä lapsia ja huolehtimaan lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Opit myös toimimaan yhteistyössä huoltajien kanssa sekä osana varhaiskasvatustiimiä.

Lastenohjaajan työssä on mahdollista hyödyntää monipuolisesti omia taitoja ja luovaa ilmaisua. Esimerkiksi musiikki, liikunta, kuvallinen ilmaisu, askartelu ja leikki ovat keskeisiä toimintoja lasten kanssa työskennellessä. Lastenohjaajan ammatti soveltuu henkilöille, jotka pitävät tavoitteellisesta ja toiminnallisesta työskentelystä varhaiskasvatusikäisten lasten ja perheiden kanssa.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

ePerusteet – Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto 180 osp

Koulutus on päätoimista opiskelua ja tapahtuu lähiopetuksena, etäopetuksena ja työpaikoilla tapahtuvana oppimisena. Opintojen kesto on noin 3 vuotta, opintoaika tarkentuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) pohjalta.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Katso myös tutkintoalakohtaiset ohjeet.

Lastenohjaajan työssä tarvitaan oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja. Muita tärkeitä lastenohjaajan ominaisuuksia ovat:

• erilaisuuden kunnioittaminen ja empatiataidot
• ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot
• luovuus ja ongelmanratkaisutaidot
• kannustava ja positiivinen elämänasenne

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2-19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Kirsi Nousiainen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere