Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Lastenohjaaja

Tunnetko mielenkiintoa lasten parissa työskentelyyn? Lastenohjaaja tekee tärkeää kasvatus- ja ohjaustyötä huolehtien lasten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Yhteishaku 2024

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Kangasala Finnentie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista lasten kasvatukseen, hoitoon ja opettamiseen. Opit kohtaamaan eri-ikäisiä lapsia ja huolehtimaan lapsen kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Opit myös toimimaan yhteistyössä huoltajien kanssa sekä osana varhaiskasvatustiimiä.

Lastenohjaajan työssä on mahdollista hyödyntää monipuolisesti omia taitoja ja luovaa ilmaisua. Esimerkiksi musiikki, liikunta, kuvallinen ilmaisu, askartelu ja leikki ovat keskeisiä toimintoja lasten kanssa työskennellessä. Hän voi työskennellä myös erilaisten perheiden ja kouluikäisten lasten kanssa. Lastenohjaajan työ on kasvatusta, hoitoa ja huolenpitoa.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

ePerusteet – Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto 180 osp

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Katso myös tutkintoalakohtaiset ohjeet.

Lastenohjaajan ammatti soveltuu henkilöille, jotka pitävät tavoitteellisesta ja toiminnallisesta työskentelystä varhaiskasvatusikäisten lasten ja perheiden kanssa. Lastenohjaajan työssä tarvitaan oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja. Muita tärkeitä lastenohjaajan ominaisuuksia ovat:

• erilaisuuden kunnioittaminen ja empatiataidot
• ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot
• luovuus ja ongelmanratkaisutaidot
• kannustava ja positiivinen elämänasenne

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2-19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Kirsi Nousiainen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere