Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Lastenohjaaja

Kouluttaudu lastenohjaajaksi ja rakenna tulevaisuutta yhdessä lasten kanssa. Lastenohjaaja tekee tärkeää kasvatus- ja ohjaustyötä huolehtien lasten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista.

Hakuaika
Ei haussa tällä hetkellä
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Lempäälä Valkeakoskentie
Hinta
Koulutus on maksuton.

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista lasten kasvatukseen, hoitoon ja opettamiseen. Opit kohtaamaan eri-ikäisiä lapsia ja huolehtimaan lasten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Opit myös toimimaan yhteistyössä huoltajien kanssa sekä osana varhaiskasvatustiimiä.

Lastenohjaajan työssä on mahdollista hyödyntää monipuolisesti omia taitoja ja luovaa ilmaisua. Esimerkiksi musiikki, liikunta, kuvallinen ilmaisu, askartelu ja leikki ovat keskeisiä toimintoja lasten kanssa työskennellessä. Lastenohjaajan ammatti soveltuu henkilöille, jotka pitävät tavoitteellisesta ja toiminnallisesta työskentelystä varhaiskasvatusikäisten lasten ja perheiden kanssa.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

ePerusteet – Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto 180 osp

Lastenohjaajan ammatissa tarvitaan oma-aloitteisuutta, vastuullisuutta ja yhteistyötaitoja. Muita tärkeitä lastenohjaajan ominaisuuksia ovat:

  • erilaisuuden kunnioittaminen ja empatiataidot
  • ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot
  • luovuus ja ongelmanratkaisutaidot
  • kannustava ja positiivinen elämänasenne

Koulutus toteutetaan työvaltaisesti eli suuri osa osaamisen kehittämisestä tapahtuu aidoissa työtehtävissä ja -ympäristöissä.

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut lukion ja/tai ylioppilastutkinnon tai toisen asteen ammatillisen perustutkinnon. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimukseen

Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Soile Kotti

Koulutustarkastaja

Jaana Virtanen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere