Elintarvikealan perustutkinto, leipomoalan osaamisala

Leipuri-kondiittori

Elintarviketyöntekijä helpottaa ihmisten arjen organisointia tekemällä hyvää ja maittavaa ruokaa. Opiskele itsellesi mielihyvää ja makunautintoja tuottava ammatti.

Yhteishaku

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Leipuri-kondiittori valmistaa mm. erilaisia ruokaleipä-, kahvileipä- ja konditoriatuotteita sekä erikoistuotteita ja leipomoeineksiä. Leipuri-kondiittori käyttää koneita ja laitteita, seuraa ja säätää valmistusprosessia, pakkaa ja varastoi leipomotuotteita sekä huolehtii pesu- ja puhdistustoiminnoista.

Työpaikka voi löytyä leipomosta, konditoriasta, myymäläleipomosta, pitopalveluyrityksestä tai suurtalous- ja ravintola-alan toimipisteestä esimerkiksi jälkiruokien ja jäätelöiden valmistuksesta. Työpaikkana voi olla myös erilaiset kahvilat sekä pienet makeisyritykset. Työpaikasta riippuen työ voi ajoittua aamuvarhaiseen.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Elintarvikealan ammattilaisella on monipuolista ammattitaito, jota hän ylläpitää ja kehittää säännöllisesti. Leipuri-kondiittorin työssä korostuu hyvät kädentaidot, luovuus, mielikuvitus ja rohkeus ideoida tuotteita. Hänellä tulee olla myös hyvä kunto, sillä työ on ajoittain fyysisesti raskasta ja työtahti ripeää. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Luovuus ja kädentaidot
  • Tiimityöskentely- ja yhteistyötaidot
  • Vastuullisuus ja laatutietoisuus
  • Omatoimisuus ja työn fyysisyyden hallinta
  • Kiinnostus tulevaisuuden mahdollisuuksista mm. kiertotalous ja tekniikka

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla Kellokumpu

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere