Elintarvikealan perustutkinto, liha-alan osaamisala

Lihatuotteiden valmistaja

Elintarviketyöntekijä helpottaa ihmisten arjen organisointia tekemällä hyvää ja maittavaa ruokaa. Opiskele itsellesi mielihyvää ja makunautintoja tuottava ammatti.

Yhteishaku

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Lihatuotteiden valmistaja valmistaa mm. erilaisia raakalihatuotteita, kestomakkaroita, kokolihatuotteita, kylmäsavutuotteita ja lihasäilykkeitä. Lihatuotteiden valmistaja käyttää koneita ja laitteita, seuraa ja säätää valmistusprosessia, pakkaa ja varastoi lihatuotteita sekä huolehtii pesu- ja puhdistustoiminnoista.

Lihatuotteiden valmistajan työmahdollisuudet ovat monipuoliset; työpaikkoja on esim. lihavalmistetuotannossa, teurastamoissa, valmisruokateollisuudessa ja myynti- ja asiakaspalvelutehtävissä elintarvikemyymälöissä ja tavaratalojen herkkukeittiössä.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Elintarvikealan ammattilaisella on monipuolista ammattitaito, jota hän ylläpitää ja kehittää säännöllisesti. Lihatuotteiden valmistaja osaa käyttää työssään erilaisia työvälineitä ja laitteita sekä huomioida puhtaanapidon, hygienian sekä kestävän kehityksen. Lihatuotteiden valmistajalla on hyvät kädentaidot. Hän osaa kehittää toimintaa ja on laatutietoinen. Työ on fyysistä ja edellyttää hyvää kuntoa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Luovuus ja kädentaidot
  • Tiimityöskentely- ja yhteistyötaidot
  • Vastuullisuus ja laatutietoisuus
  • Omatoimisuus ja työn fyysisyyden hallinta
  • Kiinnostus tulevaisuuden mahdollisuuksista mm. kiertotalous ja tekniikka

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla Kellokumpu

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere