Rakennusalan perustutkinto, maarakennuskoneenkuljetuksen osaamisala

Maarakennuskoneenkuljettaja

Maarakennuskoneenkuljettaja laittaa rakennusten perustukset kuntoon, rakentaa ja kunnostaa teitä sekä maisemoi ympäristöä.

Yhteishaku

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Maarakennuskoneenkuljettaja käyttää ja huoltaa maansiirtoon ja kaivuutyöhön liittyviä maarakennuskoneita. Erikoisalaa ovat liukuohjattavat koneet, kaivinkoneet, pyöräkuormaajat ja traktorit. Maarakennuskoneenkuljettajan tehtäviä ovat rakennusten peruskaivannon teko, tien- ja kadunrakennustyöt ja liikennealueiden kunnossapito.

Työpaikka löytyy maansiirto- ja kiinteistönhoitoyrityksistä tai valtion ja kunnan katu- ja tierakennusosastoilta. Koulutuksessa on mahdollista suorittaa c-ajokortti ja kuljetusalan perustason ammattipätevyys.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Maarakennuskoneen kuljettajan työ vaatii erityistä tarkkuutta, rauhallisuutta ja huolellista työotetta. Lisäksi alan työtehtävissä edellytetään työkokonaisuuksien ja –ympäristöjen sekä materiaalituntemuksen hallintaa sekä hyvää koordinaatiokykyä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Asiakaspalvelu- ja yhteistyötaidot
  • Hyvä fyysinen kunto
  • Itsenäisyys ja oma-aloitteisuus
  • Kädentaidot
  • Ongelmanratkaisukyky
  • Vastuullisuus
  • Yrittäjämäinen asenne

Alalle soveltuva terveys, SORA-lainsäädännön mukaiset terveydentilavaatimukset.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Anna-Maija Lamminpohja

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere