Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Mediapalvelujen toteuttaja, julkaisutuotanto

Mediaa on kaikkialla ympärillämme. Tekstin, grafiikan, valokuvan ja liikkuvan kuvan toteutuksen ammattilaisilla riittää töitä. Tutkinnon suorittanut voi toimia markkinointi- ja mediatuotteiden suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyvissä tehtävissä.

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt
Kenelle
Lukio tai ammatillinen tutkinto
Toteutustapa
Iltaopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Julkaisutuotannon ammattilaisella on valmiuksia toimia monipuolisissa media- ja viestintäalan työtehtävissä. Julkaisutuotannon mediapalvelujen toteuttaja suunnittelee ja toteuttaa sähköisen ja painetun viestinnän mediatuotteita eri julkaisukanaviin. Julkaisutuotantoon liittyy keskeisesti graafinen suunnittelu eli visuaalisen ilmeen suunnittelu ja valmistus sekä typografia, grafiikka, valokuvaus ja kuvankäsittely ja videotuotanto. Mediapalvelujen tuottajat suunnittelevat ja toteuttavat myös verkkosivuja ja animaatioita.

Julkaisutuotannon mediapalvelujen toteuttajan työpaikka voi löytyä mainostoimistosta, graafisesta kuvankäsittely- ja tulostuspalvelusta, valokuvaamosta, yritysten markkinointi- ja viestintäyksiköstä tai digi- ja kirjapainosta. Useat graafisen alan ammattilaiset työllistävät itsensä yrittäjinä tai freelancereina.

Koulutuksen kesto on 2 vuotta. Koulutuksen ammattiaineiden lähiopintoja on neljänä iltana viikossa, ma-to klo 17-21. Niiden lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Iltakoulutuksen ryhmälle ei järjestetä lähiopetusta yhteisissä tutkinnon osissa vaan niiden opinnot suoritetaan muilla suoritustavoilla (=hyväksilukuina, itsenäisinä verkkokursseina ja/tai osaamisen osoittamisena).

Tutustu media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon perusteisiin.

Koulutus soveltuu sinulle

Pohjakoulutus aiemmin suoritettu lukio, ammatillinen perustutkinto, ammattitutkinto tai erikoisammattitutkinto.
Koulutus ei vaadi aikaisempaa kokemusta alalta. Jos suomen kieli ei ole äidinkielesi, tulee kielitaitotasosi olla vähintään B1.1

Julkaisutuotannon ammattilainen tarvitsee työssään visuaalista hahmotuskykyä ja luovuutta sekä teknistä valmiuksia. Muita alalla tarpeellisia ominaisuuksia ovat:

  • tarkkuus ja huolellisuus
  • yhteistyötaidot
  • yrittäjämäinen asenne
  • oma-aloitteisuus ja joustavuus
  • hyvät kielelliset valmiudet
  • asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot

Näin haet koulutukseen

Hakuaika on päättynyt.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi.
Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Timo Salin

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere