Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Mediapalvelujen toteuttaja, julkaisutuotanto

Mediaa on kaikkialla ympärillämme. Tekstin, grafiikan, valokuvan ja liikkuvan kuvan toteutuksen ammattilaisilla riittää töitä. Tutkinnon suorittanut voi toimia markkinointi- ja mediatuotteiden suunnitteluun ja toteuttamiseen liittyvissä tehtävissä.

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Julkaisutuotannon ammattilaisella on valmiuksia toimia monipuolisissa media- ja viestintäalan työtehtävissä. Julkaisutuotannon mediapalvelujen toteuttaja suunnittelee ja toteuttaa sähköisen ja painetun viestinnän mediatuotteita eri julkaisukanaviin. Julkaisutuotantoon liittyy keskeisesti graafinen suunnittelu eli visuaalisen ilmeen suunnittelu ja valmistus sekä typografia, grafiikka, valokuvaus ja kuvankäsittely ja videotuotanto. Mediapalvelujen tuottajat suunnittelevat ja toteuttavat myös verkkosivuja ja animaatioita.

Julkaisutuotannon mediapalvelujen toteuttajan työpaikka voi löytyä mainostoimistosta, graafisesta kuvankäsittely- ja tulostuspalvelusta, valokuvaamosta, yritysten markkinointi- ja viestintäyksiköstä tai digi- ja kirjapainosta. Useat graafisen alan ammattilaiset työllistävät itsensä yrittäjinä tai freelancereina.

Koulutuksen kesto on 3 vuotta. Opintojen sisältöä painotetaan opiskelijan kiinnostuksen mukaan. Lähiopetuksen lisäksi opintoihin sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista alan yrityksissä.

Tutustu media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon perusteisiin.

Videolla tutustutaan Tredun julkaisutuotannon opintoihin. Ohita video

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut vähintään peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Jos suomen kieli ei ole äidinkielesi, vaaditaan kielitaitotaso B1.1. Koulutus ei vaadi aikaisempaa kokemusta alalta.

Julkaisutuotannon ammattilainen tarvitsee työssään visuaalista hahmotuskykyä ja luovuutta sekä teknistä valmiuksia. Muita alalla tarpeellisia ominaisuuksia ovat:

  • tarkkuus ja huolellisuus
  • yhteistyötaidot
  • yrittäjämäinen asenne
  • oma-aloitteisuus ja joustavuus
  • hyvät kielelliset valmiudet
  • asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot

Näin haet koulutukseen

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on päättynyt. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Timo Salin

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere