Media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto

Mediapalvelujen toteuttaja, painoviestintä

Elämme painettujen tuotteiden keskellä ja ne tarvitsevat ammattitaitoiset tekijänsä nyt ja tulevaisuudessa. Tutkinnon suorittanut voi toimia markkinointi- ja mediatuotteiden valmistamiseen liittyvissä tehtävissä.

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Painoviestintä on jatkuvasti kehittyvä ja digitalisoituva ala. Painotuotteita ovat lehtien ja kirjojen lisäksi esimerkiksi autoteippaukset, tuotepakkaukset, tekstiili- ja esinepainatukset, mainokset ja esitteet. Painoviestinnän taitaja osaa myös muokata digitaalisia aineistoja. Lisäksi hän tuntee erilaisia painomateriaaleja ja valitsee niille oikeat valmistusmenetelmät.

Painoviestinnän opinnoissa keskitytään monipuolisesti painotuotteiden painamiseen, tulostamiseen ja jälkikäsittelyyn eri laitteilla ja menetelmillä. Painoviestintäalan mediapalvelujen toteuttaja voi toimia muun muassa lehti- tai kirjapainojen, tekstiilipainojen, pakkaus- ja teippausalan yritysten tai digipainojen palveluksessa monipuolisissa työtehtävissä.

Koulutuksen kesto on 3 vuotta ja se suunnitellaan opiskelijan kiinnostuksen kohteiden mukaan. Lähiopetuksen lisäksi opintoihin sisältyy työpaikalla tapahtuvaa oppimista alan yrityksissä.

Tutustu media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinnon perusteisiin.

Videolla tutustutaan Tredun painoviestinnän opintoihin. Ohita video

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut vähintään peruskoulun tai sinulla on vastaavat tiedot ja taidot. Jos suomen kieli ei ole äidinkielesi, vaaditaan kielitaitotaso B1.1. Koulutus ei vaadi aikaisempaa kokemusta alalta.

Teknisten taitojen lisäksi painoviestinnän tehtävissä on tärkeää tarkkuus ja huolellisuus sekä normaali värinäkö. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • Yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot
  • Oma-aloitteisuus ja joustavuus

Näin haet koulutukseen

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on päättynyt. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Timo Salin

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere