Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinnossa osoitat valmiutesi liiketoiminnan monipuolisena ammattilaisena ja kehität ammattitaitoasi myynnissä, asiakaspalvelussa, markkinoinnissa tai taloushallinnon alalla. Liiketoiminnan perustutkinto antaa laaja-alaisen ja vankan liiketaloudellisen perusosaamisen.

Hae koulutukseen nyt!

Hakuaika 15.04. - 05.06.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen tutkinto, Peruskoulu, Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Oppisopimus, Päiväopetus
Toimipiste
Nokia Silta-kampus
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moneen eri ammattiin. Merkonomilla onkin monipuolinen ammattitaito toimia liiketaloudellista osaamista vaativissa työtehtävissä niin yksityisen kuin julkisen sektorin toimialoilla. Merkonomilla on osaamista asiakaslähtöisestä liiketoiminnasta, viestinnästä ja vuorovaikutuksesta sekä talouden hallinnasta. Hän myös osaa toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.

Merkonomit työskentelevät kaupan ja palvelualojen yrityksissä asiakaspalvelun ja myynnin sekä markkinointiviestinnän tehtävissä. Merkonomeja löytyy myös organisaatioiden taloushallinnosta tai toimiston työtehtävistä. Työpaikka voi löytyä myös tilitoimistosta tai rahoitus- ja vakuutusalan tehtävistä.

Liiketoiminnan perustutkinto (180 osp) antaa laaja-alaisen ja vankan liiketaloudellisen perusosaamisen. Tutkinnon suorittaneella on asiakaslähtöistä liiketoiminta- ja talouden hallinnan osaamista, viestintä- ja vuorovaikutusosaamista sekä kielitaitoa. Liiketoiminnan perustutkinnon tutkintonimike on merkonomi.

Opiskelija voi suunnata opintonsa joko asiakaspalveluun tai myyntiin ja markkinointiin. Myös taloushallinnon opinnot ovat tietyin edellytyksin mahdollisia henkilökohtaisen opintosuunnitelman mukaan. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS). Opintojen kesto on 2-3 vuotta henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaan.

Nuori tai aikuinen opiskele merkonomiksi joustavasti ja käytännönläheisesti Nokialla. Liiketoiminnan perustutkinnossa opiskellen saat valmiudet myynnin, asiakaspalvelun, markkinoinnin tai taloushallinnon tehtäviin. Opit meillä työelämän tiimityö- ja vuorovaikutustaitoja erilaisten innostavien työelämälähtöisten projektitöiden avulla.

Opetustapa

 • Lähiopetus
 • Päiväopetus

Teoriaopinnot (lähiopetus) toteutetaan pääosin päiväopintoina ma-pe klo 8.30-15.00. Itsenäiset opiskelupäivät ja verkko-opetus osittain mahdollisia.

Uudet tutkinnon perusteet (OPH-4394-2023) tulevat voimaan 1.8.2024
ePerusteet – Liiketoiminnan perustutkinto 1.8.2024 alkaen

Koulutus soveltuu sinulle, jos

Pohjakoulutusvaatimus: vähintään perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot.
Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1

Merkonomi on asiakaslähtöinen liiketoimintaosaaja, jolla on hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä kielitaitoa.
Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

 • numerotarkkuus
 • oma-aloitteisuus
 • tietotekniset valmiudet
 • yrittäjämäinen asenne
 • tiimityötaidot
 • oman osaamisen kehittäminen
 • some- ja digiosaaminen

Näin haet

Haku koulutukseen:
15.4.-5.6.2024
Hakujakson alkaessa hakulomake avautuu klo 12 ja hakujakson päättyessä hakulomake sulkeutuu klo 12.00.

Hae koulutukseen Opintopolussa.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi. Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Liitä hakemukselle:

 • koulu- ja opiskelutodistukset
 • työtodistukset
 • kielitodistus suomen kielen taidosta, jos äidinkielesi ei ole suomi (tarvittaessa kutsutaan kielikokeeseen)

Ilman liitteitä tulleita hakemuksia ei voida käsitellä. Antamiasi tietoja käytetään opiskelijavalinnan perusteena, joten täytä lomake huolellisesti. Opinto-ohjaajamme on tarvittaessa sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla hakemuksen käsittelyn yhteydessä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastaja Mervi Lammiin ennen ilmoittautumista. Lisää yhteystietoja löydät oppisopimuskoulutussivulta.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:

Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Hannele Hämäläinen

Koulutustarkastaja

Mervi Lammi

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere