Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinnossa osoitat valmiutesi liiketoiminnan monipuolisena ammattilaisena ja kehität ammattitaitoasi myynnissä, asiakaspalvelussa, markkinoinnissa tai taloushallinnon alalla. Liiketoiminnan perustutkinto antaa laaja-alaisen ja vankan liiketaloudellisen perusosaamisen.

Hae koulutukseen nyt!

Hakuaika 15.04. - 05.06.2024

Hae koulutukseen
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto, Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus, Päiväopetus
Toimipiste
Orivesi Keskustie
Opinnot alkavat
07.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moneen eri ammattiin. Merkonomilla onkin monipuolinen ammattitaito toimia liiketaloudellista osaamista vaativissa työtehtävissä niin yksityisen kuin julkisen sektorin toimialoilla. Merkonomilla on osaamista asiakaslähtöisestä liiketoiminnasta, viestinnästä ja vuorovaikutuksesta sekä talouden hallinnasta. Hän myös osaa toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.

Merkonomit työskentelevät kaupan ja palvelualojen yrityksissä asiakaspalvelun ja myynnin sekä markkinointiviestinnän tehtävissä. Merkonomeja löytyy myös organisaatioiden taloushallinnosta tai toimiston työtehtävistä. Työpaikka voi löytyä myös tilitoimistosta tai rahoitus- ja vakuutusalan tehtävistä.

Liiketoiminnan perustutkinto (180 osp) antaa laaja-alaisen ja vankan liiketaloudellisen perusosaamisen. Tutkinnon suorittaneella on asiakaslähtöistä liiketoiminta- ja talouden hallinnan osaamista, viestintä- ja vuorovaikutusosaamista sekä kielitaitoa. Liiketoiminnan perustutkinnon tutkintonimike on merkonomi.

Opiskelija voi suunnata opintonsa joko asiakaspalveluun, myyntiin ja markkinointiin tai taloushallinnon opintoihin. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Nuori tai aikuinen opiskele merkonomiksi joustavasti ja käytännönläheisesti Orivedellä. Liiketoiminnan perustutkinnossa opiskellen saat valmiudet myynnin, asiakaspalvelun tai markkinoinnin tehtäviin. Opit meillä työelämän tiimityö- ja vuorovaikutustaitoja erilaisten innostavien työelämälähtöisten projektitöiden avulla. Opintojen kesto voi olla oman opinpolkusi mukaisesti 1,5-3 vuotta ja opinnot voit aloittaa joustavasti läpi vuoden.

Opetustapa

 • Lähiopetus
 • Päiväopetus

ePerusteet – Liiketoiminnan perustutkinto 180 osp

Koulutus soveltuu sinulle, jos

Merkonomi on asiakaslähtöinen liiketoimintaosaaja, jolla on hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä kielitaitoa.
Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

 • numerotarkkuus
 • oma-aloitteisuus
 • tietotekniset valmiudet
 • yrittäjämäinen asenne
 • tiimityötaidot
 • oman osaamisen kehittäminen
 • some- ja digiosaaminen

Pohjakoulutusvaatimus: vähintään perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot.
Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi. Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Liitä hakemukselle:

 • koulu- ja opiskelutodistukset
 • työtodistukset
 • kielitodistus suomen kielen taidosta, jos äidinkielesi ei ole suomi (tarvittaessa kutsutaan kielikokeeseen)

Ilman liitteitä tulleita hakemuksia ei voida käsitellä. Antamiasi tietoja käytetään opiskelijavalinnan perusteena, joten täytä lomake huolellisesti. Opinto-ohjaajamme on tarvittaessa sinuun yhteydessä puhelimitse tai sähköpostilla hakemuksen käsittelyn yhteydessä.

Opinto-ohjaaja

Marjut Silvennoinen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere