Liiketoiminnan perustutkinto

Merkonomi

Liiketoiminnan perustutkinnossa osoitat valmiutesi liiketoiminnan monipuolisena ammattilaisena ja kehität ammattitaitoasi myynnissä, asiakaspalvelussa, markkinoinnissa tai taloushallinnon alalla. Liiketoiminnan perustutkinto antaa laaja-alaisen ja vankan liiketaloudellisen perusosaamisen.

Yhteishaku 2024

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Haku koulutukseen opintopolussa
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Kangasala Finnentie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Merkonomin tutkinto antaa valmiudet moneen eri ammattiin. Merkonomilla onkin monipuolinen ammattitaito toimia liiketaloudellista osaamista vaativissa työtehtävissä niin yksityisen kuin julkisen sektorin toimialoilla. Merkonomilla on osaamista asiakaslähtöisestä liiketoiminnasta, viestinnästä ja vuorovaikutuksesta sekä talouden hallinnasta. Hän myös osaa toimia digitaalisessa ympäristössä ja verkostoitua ammatillisesti.

Merkonomit työskentelevät kaupan ja palvelualojen yrityksissä asiakaspalvelun ja myynnin sekä markkinointiviestinnän tehtävissä. Merkonomeja löytyy myös organisaatioiden taloushallinnosta tai toimiston työtehtävistä. Työpaikka voi löytyä myös tilitoimistosta tai rahoitus- ja vakuutusalan tehtävistä.

Liiketoiminnan perustutkinto (180 osp) antaa laaja-alaisen ja vankan liiketaloudellisen perusosaamisen. Tutkinnon suorittaneella on asiakaslähtöistä liiketoiminta- ja talouden hallinnan osaamista, viestintä- ja vuorovaikutusosaamista sekä kielitaitoa. Liiketoiminnan perustutkinnon tutkintonimike on merkonomi.

Opiskelija voi suunnata opintonsa joko asiakaspalveluun, myyntiin ja markkinointiin tai taloushallinnon opintoihin. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Kangasalan Tredussa opiskelet tekemällä oppien. Merkonomitutkinnon lisäksi voit opiskella helposti lukio-opintoja ihan vieressä, tien toisella puolella. Liiketoiminnan perustutkinto antaa valmiuksia ja osaamisen liiketalouden ja kaupan alalle. Liiketoiminnan opintojen kolme pakollista tutkinnon osaa ovat asiakaspalvelu, tuloksellinen toiminta ja työyhteisössä toimiminen. Valinnaisia ammattiopintoja ovat mm. myynti, markkinointiviestintä, yritystoiminnan suunnittelu sekä laskutus ja reskontra. Opiskelu on joustavaa ja suunnitellaan opiskelijan oman osaamisen perusteella, opiskeluaika 3 vuotta. Merkonomitutkinto on liike-elämän arvostama tutkinto ja kaupan alalla työllistymismahdollisuudet ovat erittäin hyvät.

Koulutuksen kesto on 3 vuotta. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Opetustapa

  • lähiopetus
  • päiväopetus

ePerusteet – Liiketoiminnan perustutkinto 180 osp
Tutkinnon perusteet uudistuvat 1.8.2024 alkaen.

Koulutus soveltuu sinulle, jos

Merkonomi on asiakaslähtöinen liiketoimintaosaaja, jolla on hyvät viestintä- ja vuorovaikutustaidot sekä kielitaitoa.
Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • numerotarkkuus
  • oma-aloitteisuus
  • tietotekniset valmiudet
  • yrittäjämäinen asenne
  • tiimityötaidot
  • oman osaamisen kehittäminen
  • some- ja digiosaaminen

Pohjakoulutusvaatimus: vähintään perusopetuksen oppimäärä tai vastaavat tiedot.
Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1

Perusopetuksen jälkeisen koulutuksen yhteishaku on tarkoitettu peruskoulun päättäville tai sen jo päättäneille hakijoille, jotka eivät ole perusopetuksen jälkeen suorittaneet ammatillista tutkintoa, lukion oppimäärää tai korkeakoulututkintoa.

Näin haet

Yhteishaku 2024 (20.2. – 19.3.2024)
Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Kirsi Nousiainen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere