Metsäalan perustutkinto, osatutkinto

Metsäkoneenkuljettaja, osatutkinto

Aikuinen – askella kohti metsää ja astu rohkeasti metsäkonealan huippuosaajien joukkoon! Koulutuksen aikana saat perustiedot ja taidot kestävästä metsän hoidosta sekä metsätraktorin käytöstä.

Hakuaika
Ei haussa tällä hetkellä
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Ylöjärvi Kuru | Metsätie
Hinta
Materiaalimaksu 220 €

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa opit metsänhoidossa tarvittavia perustaitoja kuten esimerkiksi istutusta ja raivaamista sekä moottorisahan peruskäyttöä. Metsätraktorin käyttöä opetellaan aluksi metsäkonesimulaattorin avulla, jonka jälkeen pääset oikean koneen puikkoihin.

Metsäalan työ on itsenäistä, mutta alalla tarvitaan myös asiakaspalvelu- ja tiimityöosaamista. Työ edellyttää hyvää havainnointi- ja päätöksentekokykyä sekä luonnon tuntemusta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

 • kiinnostus metsään, koneisiin ja tekniikkaan
 • kyky tarttua töihin ja tehdä nopeita päätöksiä
 • tarkkuus
 • vastuullisuus
 • IT-osaaminen

Osatutkinnon toteutus

Suoritettavat tutkinnon osat

 • Kestävä metsän hoito ja hyödyntäminen 25 osp
 • Metsätraktorin käyttö sisältäen simulaattoriopetuksen 20 osp

Opiskelu toteutetaan Metsätien toimipisteessä Ylöjärven Kurussa. Metsätyömailla tapahtuva opetus toteutetaan aamu- ja iltavuoroissa eri puolilla Pirkanmaata. Opintoihin kuuluu myös työelämässä tapahtuvaa opiskelua. Opiskelija hankkii työssäoppimispaikan itse.

Koulutuksen jälkeen on mahdollisuus hakeutua jatkamaan opintoja ja suorittaa koko metsäalan perustutkinto. Opiskelu toteutetaan työvaltaisesti ja opiskelija hankkii työssäoppimis- tai oppisopimuspaikan. Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) mukaisesti. Lue lisää tutkinnon perusteista Opintopolussa, 1.1.2024 voimaan tulleet tutkinnon perusteet.

Koulutus soveltuu sinulle

 • Kun sinulla on alalle soveltuva terveys. Varmistaaksesi alalle soveltuvuutesi tutustu huolella alan terveysvaatimuksiin: Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku
 • Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1
 • Sinulla tulee olla vähintään voimassa oleva B-luokan ajo-oikeus
 • Kun omaat nopean päätöksenteko- ja keskittymiskyvyn ja sinulla on hyvä käden ja silmän koordinaatio

Videolla voit tutustua Tredun metsäkoneenkuljettajakoulutukseen

Tutustu Tredun metsäkoneenkuljettajakoulutukseen -video. Ohita video

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Opinto-ohjaajamme on yhteydessä sinuun sähköpostilla tai puhelimella kolmen viikon kuluessa hakemuksen jättämisestä.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Koulutukseen järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskokeet Metsätien pääkoululla osoitteessa Metsätie 1, 34300 Kuru.
Hakijoille lähetetään erillinen kutsu aikatauluineen saapua tilaisuuteen.

Tredun Metsätien toimipisteessä on opiskelija-asuntola. Asuntolapaikkaa voi hakea opiskelupäiviksi opiskelupaikan saamisen jälkeen.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Mervi Putkonen

Opettaja
Juha Laaksonen
puhelin 0400 257 121
sähköposti Juha.Laaksonen@tampere.fi

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere