Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Tunnetko mielenkiintoa nuorten parissa työskentelyyn? Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi Tredussa!

Yhteishaku 2024

Hakuaika Yhteishaku on päättynyt.

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
Yhteishaku on päättynyt.
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista erilaisten asiakasryhmien, kuten kouluikäisten, nuorten, erityisryhmien, aikuisten tai ikäihmisten ohjaamiseen ja osallistamiseen. Saat monipuolista osaamista nuoren kasvun ja hyvinvoinnin ja osallisuuden tukemiseen ja sosiaaliseen vahvistamiseen. Nuoriso- ja yhteisöohjaaja työskentelee esimerkiksi kuntien nuorisotyössä, erilaisissa järjestöissä ja projekteissa, kouluissa ja oppilaitoksissa, lastensuojelussa, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa, vapaa-ajan yrityksissä sekä ikääntyvien että erityisryhmien parissa.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Lue lisää tutkinnon perusteista.

Koulutus on päätoimista opiskelua ja tapahtuu lähiopetuksena, etäopetuksena ja työpaikoilla tapahtuvana oppimisena. Opintojen kesto on noin 3 vuotta, opintoaika tarkentuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) pohjalta.

Santalahdentiellä on mahdollisuus valita osaamisalaksi joko Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala (lastenohjaaja) tai Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala (nuoriso- ja yhteisöohjaaja).

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto). Katso lisätietoa yhteishaun valintaperusteista Opintopolku.fi -osoitteessa.

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja Tuija Kähkönen
sähköposti tuija.kahkonen@tampere.fi
puhelin 041 730 8099

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15