Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Lukion tai jo aiemmin ammatillisen perustutkinnon suorittanut, oletko kiinnostunut eri ikäisten ihmisten kanssa työskentelystä? Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi Tredussa!

Hae koulutukseen nyt!

Hakuaika 15.04. - 05.06.2024

Hae koulutukseen
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus, Päiväopetus, Verkko-opetus
Toimipiste
Virrat Sipiläntie
Opinnot alkavat
02.09.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista erilaisten asiakasryhmien, kuten kouluikäisten, nuorten, erityisryhmien, aikuisten tai ikäihmisten ohjaamiseen ja osallistamiseen. Saat osaamista yksilön, ryhmän ja yhteisön ohjaamisesta, nuoren kasvun ja hyvinvoinnin edistämisestä sekä osallisuuden tukemisesta ja sosiaalisesta vahvistamisesta. Nuoriso- ja yhteisöohjaaja työskentelee esimerkiksi kuntien ja järjestöjen nuorisotyössä, erilaisissa järjestöissä ja projekteissa, kouluissa ja oppilaitoksissa, lastensuojelussa, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa, vapaa-ajan yrityksissä sekä ikääntyvien että erityisryhmien erilaista tukea tarvitsevien toiminnoissa.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisiin opintoihin sisältyy myös valinnaisia tutkinnon osia, valittavana on vähintään yksi tutkinnon osa esim. Luonto- ja elämystoiminnan ohjaaminen tai Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan ohjaaminen.

Lue lisää tutkinnon perusteista.

Koulutusmuotona on monimuoto-/ hybridimalli mikä tarkoittaa että opinnot sisältävät lähiopiskelua, etäopiskelua, verkossa tapahtuvaa oppimista, itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta. Työssäoppiminen tapahtuu aidoissa työympäristöissä. Opiskelijalla tulee olla alalle soveltuva työssäoppimispaikka, johon solmitaan joko koulutussopimus tai oppisopimus. Työpaikan ei tarvitse olla tiedossa opintojen alkaessa, vaan opiskelija voi hakea paikan opintojen alettua soveltuvasta työympäristöstä.

Sähköisinä oppimisympäristöinä ovat mm. Teams ja Moodle. Lähiopetuspäiviä on keskimäärin 1-2 päivää kuukaudessa, tutkinnon osasta ja opiskelijan henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen.

Koulutus on päätoimista opiskelua. Opintojen kesto on noin 1,5 – 2 vuotta, opintoaika tarkentuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) pohjalta.

Opinnot soveltuvat aikuisille ja hyvät opiskeluvalmiudet omaaville opiskelijoille.

Tredun Virtain toimipisteessä on mahdollisuus valita osaamisalaksi Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala (nuoriso- ja yhteisöohjaaja).

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut lukion tai ammatillisen perustutkinnon. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Näin haet

Hakuaika koulutukseen on 15.4 – 5.6.2024.

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

HUOM! Liitä hakemukselle liitteet. Liitteitä voivat olla esim. tutkintotodistus, opiskelutodistukset, myös keskeytyneistä opinnoista, alaan liittyvä työtodistus ja todistus kielitaidosta. Tutkintotodistuksista on liitettävä kaikki sivut, myös takasivu, jotta kaikki tärkeät tiedot tulevat mukaan. Aiemmat opintosi ja työkokemuksesi voivat vaikuttaa opiskeluaikaasi. Lataa liitteet hakemukselle.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Juha Sormunen, juha.sormunen@tampere.fi, puh. 040 137 3248) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Koulutuksen sisältö ja toteutus
Opinto-ohjaaja Marjut Silvennoinen
sähköposti marjut.silvennoinen@tampere.fi
puhelin 044 766 4463

TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Juha Sormunen
sähköposti juha.sormunen@tampere.fi
puhelin 040 137 3248