Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto

Ohjaus

Haluatko syventää osaamistasi ohjaustyössä? Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto Tredussa!

Hae nyt!

Hakuaika Jatkuva haku

Hae koulutukseen
Hakuaika
Jatkuva haku
Toteutustapa
Monimuoto
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
15.01.2024
Hinta
400€/oppisopimuksella maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa syvennät osaamistasi vaativassa ohjaustyössä. Ohjaustyön ammattilaisena hallitset vaativia asiakas- ja ohjaustilanteita eri-ikäisten kanssa. Ohjaat yksilöitä ja ryhmiä sekä hyödynnät työssäsi monialaista verkostoa. Toteutat elinikäistä ohjausta eri taustaisten ohjattavien kanssa esimerkiksi elämän muutostilanteissa tai työllistymisessä. Riippuen valitsemistasi opinnoista voit syventää osaamistasi aikuisten ohjauksessa tai osaamisen ja työllistyvyyden ohjauksessa.

Opintojen laajuus on 150 osaamispistettä. Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon ohjauksen osaamisala muodostuu tutkinnon yhteisestä pakollisesta tutkinnon osasta sekä valinnaisista tutkinnon osista, joista tulee valita yksi tai kaksi tutkinnon osaa, yhteensä 50 tai 100 osp sekä valinnaisista tutkinnon osista 30 – 80 osp. Ohjauksen osaamisala sisältää paljon valinnaisuutta.

Yhteinen pakollinen tutkinnon osa:

Ammatillinen toiminta ja työelämäosaaminen kasvatus- ja ohjausalalla, 20 osp, opetuspäivät keväällä 2024 ovat 15.-19.1., 1.-2.2. ja 15.-16.2.2024.

Ohjauksen osaamisalan valinnaiset tutkinnon osat, joista valitaan yksi tai kaksi:

Aikuisten ohjaus eri elämäntilanteissa, 50 osp, opetuspäivät syksyllä 2023 ovat 3.-4.10.2023, 24.-26.10.2023, 28.-30.11.2023 ja 12.-14.12.2023
Osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus, 50 osp, opetuspäivät 9.2., 22.3 ja 26.4.2024.

Lue lisää tutkinnon perusteista

Koulutuksen laajuus suunnitellaan opiskelijan aikaisempien opintojen, työn tai muun soveltuvan kokemuksen kautta hankitun osaamisen perusteella. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämisen suunnitelma (HOKS) yhdessä OMA-opettajan kanssa. Tutkinto suoritetaan tutkinnon osa kerrallaan ja tutkinto on valmis, kun pakolliset tutkinnon osat ja riittävä määrä valinnaisia tutkinnon osia on suoritettu, yhteensä 150 osp.

Jokaisessa tutkinnon osassa on lähiopetusta, etäopiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista. Lähiopetusta on keskimäärin 1-2 päivänä kuukaudessa.

Koulutuksen aloitusajankohta sovitaan tarkemmin haastattelussa.

Koulutus soveltuu sinulle

Joka haluat kehittää työtäsi ja syventää osaamistasi vaativissa asiakas- ja ohjaustilanteissa. Koulutukseen voivat hakeutua henkilöt, joilla on sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, kasvatus- ja ohjausalan tutkinto tai muu alalle soveltuva tutkinto. Hakijalla tulee olla alan työpaikka opintojen aikana. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Näin haet

Jos et suorita koulutusta oppisopimuksella, hae koulutukseen täyttämällä hakulomake Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Koulutukseen hakijoille järjestetään haastattelu. Sinuun ollaan yhteydessä ja sovitaan haastatteluajasta.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen@tampere.fi, puh. 050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Lehtori Anu Kormano
sähköposti anu.kormano@tampere.fi
puhelin 050 362 9201

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713