Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Ohjelmistokehittäjä

Ohjelmistokehittäjä toimii tietojärjestelmien ja ohjelmien kehittämisprojekteissa sekä tietotekniikan erikoisosaamista vaativissa työtehtävissä. 

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Ohjelmistokehittäjä toimii tietojärjestelmien ja ohjelmien kehittämisprojekteissa sekä tietotekniikan erikoisosaamista vaativissa työtehtävissä. Hän suunnittelee, ohjelmoi, testaa, dokumentoi ja ylläpitää erilaisia ohjelmistoja, esimerkiksi pelejä, tietokantapohjaisia web-sovelluksia ja verkkosivuja.

Ohjelmistokehittäjä voi työskennellä ohjelmistokehitystä tekevissä yrityksissä, ohjelmistotaloissa, peli- ja tietojenkäsittelypalveluja tuottavissa yrityksissä sekä tietotekniikkaa käyttävissä organisaatioissa. Hän voi ryhtyä myös alan yrittäjäksi.

Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinnon (180 osp) suorittaneella on alan tehtävissä edellytetty ammattitaito, ja hän osaa toimia tieto- ja viestintäteknisessä ympäristössä asiakaslähtöisesti. Tredussa voi opiskella elektroniikka-asentajaksi, it-tukihenkilöksi, ohjelmistokehittäjäksi ja tietoverkkoasentajaksi.

Koulutuksen kesto on 3 vuotta. Opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOKS).

Koulutus soveltuu sinulle, jos

Ohjelmistokehittäjä tarvitsee työssään loogista ajattelukykyä, ongelmanratkaisukykyä, projektinhallintataitoja ja työn priorisointikykyä. Hänellä voi olla myös taiteellisia ja graafisia vahvuuksia. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • huolellisuus
  • keskittymis- ja päättelykyky
  • kädentaidot
  • omatoimisuus
  • pitkäjänteisyys
  • vuorovaikutus- ja yhteistyötaidot

ePerusteet – Tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto

Näin haet

Yhteishaku 2024 (20.2. – 19.3.2024)
Hepolammikadulla voi opiskella ohjelmistokehittäjäksi, mutta tähän koulutukseen hakeudutaan Vaajakadun hakukohteessa.

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2. – 19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla https://www.tredu.fi/hakijalle/yhteishaku tai Opintopolussa https://opintopolku.fi/konfo/fi/

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Opinto-ohjaaja

Minna Majuri

Hepolamminkatu tiimivastaava