Osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus

Haluatko syventää osaamistasi ohjaustyössä? Hanki ammatillista etumatkaa Tredusta!

Hae nyt!

Hakuaika Seuraava haku aukeaa syksyllä 2024

Hae koulutukseen
Hakuaika
Seuraava haku aukeaa syksyllä 2024
Toteutustapa
Monimuoto
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
Kevät 2025
Hinta
200€/oppisopimuksella maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Syvennä osaamistasi ja avaa uusia mahdollisuuksia ohjaustyössä! Nykyisen työllisyyskentän muutoksissa ja TE-palveluiden siirtyessä kunnille, on tärkeämpää kuin koskaan varmistaa, että oma-valmentajilla ja muilla ammattilaisilla on tarvittava osaaminen ohjata asiakkaita kohti työllisyyttä. Nyt voit kehittää ammattitaitoasi työn ohessa ja valita osaamistarpeitasi parhaiten vastaavan kokonaisuuden Tredussa.

Osaamisen ja työllistyvyyden ohjaus -koulutus tarjoaa mahdollisuuden kehittää osaamistasi asiakaslähtöisessä ohjaustyössä. Opit hyödyntämään digitaalisten toimintaympäristöjen mahdollisuuksia ja pääset kehittämään suunnitelmallista ja ohjausprosessin mukaista työskentelyä. Koulutus on osa kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnosta ja sen laajuus on 50 osaamispistettä. Jos haluat suorittaa myöhemmin koko kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinnon, voit hyödyntää osaamisen ja työllistyvyyden ohjauksen tutkinnon osan. Voit hyödyntää tämän tutkinnon osan myös, jos haluat myöhemmin opiskella Työvalmentajaksi (EAT). Koulutus sopii hyvin työn ohessa suoritettavaksi.

Lue lisää tutkinnon perusteista

Koulutus sisältää 3 opetuspäivää (lähiopetuksena tai Teamsin välityksellä), itsenäistä opiskelua, työpaikalla tapahtuvaa oppimista ja näytön. Opetuspäivien lisäksi tehdään verkossa Moodle -oppimisalustalla kuusi oppimistehtävää. Näyttö suoritetaan käytännön työtehtävissä toimimalla kasvatuksen ja ohjauksen ympäristössä osaamista ja työllistyvyyttä edistävissä tehtävissä.

Seuraava koulutus alkaa keväällä 2025.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutuksemme on suunniteltu erityisesti työllisyyden hoidon parissa työskenteleville, kuten oma-valmentajille ja muille ammattilaisille, jotka tarvitsevat syvempää ymmärrystä osaamisen ja työllistyvyyden ohjauksesta. Koulutukseen voivat hakeutua henkilöt, joilla on alalle soveltuva tutkinto ja alan työpaikka opintojen aikana. Hakijalta vaaditaan myös työkokemusta kasvatus- ja ohjausalalta. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B2.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Näin haet

Koulutuksen seuraava haku aukeaa syksyllä 2024.

Jos et suorita koulutusta oppisopimuksella, hae koulutukseen Tredun Wilma-järjestelmässä. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Koulutukseen hakijoille järjestetään haastattelu. Sinuun ollaan yhteydessä ja sovitaan haastatteluajasta.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta
Ota yhteyttä Tredun oppisopimuspalveluihin tai alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista. Yhteystiedot löydät Oppisopimuskoulutussivulta

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Koulutuksen sisältöön, toteutukseen ja hakukelpoisuuteen liittyvät kysymykset
Lehtori Terttu Kilpi
sähköposti terttu.kilpi@tampere.fi
puhelin 050 518 9461

Muut hakeutumiseen liittyvät kysymykset
Koulutussuunnittelija Marina Leino
sähköposti marina.leino@tampere.fi
puhelin 040 711 5414

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713