Media-alan ammattitutkinto

Painoviestintä

Ammattitutkinnolla osoitat, että sinulla on alalle tarvittava ammattitaito!

Haku käynnissä!

Hae oppisopimuskoulutukseen

Hakuaika
Jatkuva haku
Toteutustapa
Oppisopimus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
Joustavasti
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Painoviestinnän ammattilaisilla on painoteollisuudessa sekä muissa viestintäkanavissa tarvittavaa osaamista. Ala on murroksessa ja perinteisen painopinnan valmistuksen ohelle on tullut digitaalinen painopinnan ja ulkoasun toteutus sekä verkko- ja multimediasovelluksiin liittyviä tehtäviä. Painoviestinnän ammattilaisella on valmius toimia tuotannon eri tehtävissä tavoitteena tasalaatuiset tuotteet ja vähäinen materiaalihukka. Hänellä on kyky tehdä nopeita valintoja ja taito ratkaista tuotannon ongelmia.

Painoviestinnän ammattinimikkeitä ovat muun muassa digitaalipainaja, suurkuvatulostaja, offsetpainaja, fleksopainaja, jälkikäsittelykoneenhoitaja ja postittaja. Työpaikkoja painoviestinnän ammattilaisille tarjoavat painotalojen lisäksi yritysten markkinointiosastot, mainostoimistot ja suoramarkkinointiyritykset.

Tutustu media-alan ammattitutkinnon perusteisiin.

Koulutus soveltuu sinulle

Koulutus on tarkoitettu sinulle, jolla on media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto suoritettuna tai vastaava osaaminen muuten hankittuna. Oppisopimuskoulutus edellyttää alan työpaikkaa. Myös yrittäjä voi kasvattaa osaamistaan oppisopimuksella.

Painoviestinnän ammattilaisella on kyky tehdä nopeita valintoja ja taito ratkaista tuotannon ongelmia. Työ edellyttää moniosaamista ja teknisen kehityksen jatkuvaa seuraamista. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • yrittäjämäinen asenne
  • oma-aloitteisuus ja joustavuus
  • asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot

Näin haet

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista, yhteystiedot alla.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen tai
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää

Koulutustarkastaja

Osmo Tahvanainen