Pintakäsittelyalan perustutkinto

Pintakäsittelijä

Teollisen pintakäsittelijän ammattitaito painottuu monipuoliseen pintakäsittelymenetelmien hallintaan. Hän taitaa maalauksen, ruiskumaalauksen, korroosionestokäsittelyn, jauhemaalauksen sekä ajoneuvomaalauksen.

Yhteishaku 2024 on päättynyt

Hakuaika 20.02. - 19.03.2024

Hakulinkki Teollinen pintakäsittelijä
Hakuaika
20.02. - 19.03.2024
Kenelle
Peruskoulu
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024

Mitä koulutus sisältää?

Teollisen pintakäsittelijän opinnoissa hankit osaamista eri teollisuusalojen tuotteiden ja materiaalien pinnoittamisesta. Näitä tuotteita ja materiaaleja ovat esimerkiksi teräsrakenteet, muovit, puutuotteet, ajoneuvojen osat ja metallituotteet yms. Kiinnostuksen pohjalta voit suunnata opintoja ruisku- ja jauhemaalaukseen. Lisäksi opit maalaamaan ja tekemään materiaalien korjauksia ja teippauksia.

Teollisena pintakäsittelijänä työskentelet teollisuudessa tai maalaamoissa pintakäsittelyn monipuolisissa tehtävissä. Pintakäsittelijän työpaikan voit löytää myös metallialan yrityksistä, metallituote- tai automaalaamoista. Pintakäsittelijänä voit toimia myös itsenäisenä yrittäjänä tai alan myynti, markkinointi- ja asiakaspalvelutehtävissä.

Teollisen pintakäsittelijän esittelyvideo Ohita video

Koulutus soveltuu sinulle

Pintakäsittelyalan töissä tarvitset käsityö- ja hienomotoriikkataitoja. Pintakäsittelijänä vastaat tuotteen tai osan viimeisestä silauksesta, joten työskentely vaatii pitkäjänteisyyttä ja huolellisuutta. Vaikka teollista pintakäsittelyä tehdään käsityönä, työtehtäviin saattaa sisältyä myös tietotekniikan avulla tapahtuvaa automaattisten laitteistojen ohjausta ja valvontaa. Hyvä fyysinen kunto on eduksi, sillä voit joutua tekemään työtä hankalissa ja väsyttävissä asennoissa. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaspalvelu ja sisäinen yrittäjyys
  • hyvä terveys
  • itsenäisyys ja omatoimisuus
  • tarkkuus ja tunnollisuus
  • tekniikan ymmärtäminen
  • työaikojen täsmällinen noudattaminen

Näin haet

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Yhteishaku on päättynyt.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Maalari

Kysy lisää!

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Opinto-ohjaaja

Arja-Leena Raikunen