Prosessiteollisuuden perustutkinto

Prosessinhoitaja, biotekniikka

Tiesitkö, että prosessinhoitajan työn tulokset näkyvät meidän jokaisen arjessa? Prosessinhoitajat valmistavat mm. puhdasta vettä, polttoaineita, paperia, kartonkia, pakkauksia, lääkkeitä, liimoja ja maaleja, hygienia- ja kosmetiikkatuotteita, olutta, sähköä ja kaukolämpöä. Lisäksi bio- ja kiertotalous luovat alalle jatkuvasti uusia tuotteita.

Hakuaika
Hakuaika on päättynyt
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Biotekniikkaa hyödynnetään muun muassa lääke- ja elintarviketeollisuudessa sekä entsyymituotannossa. Biotekniikan prosessinhoitaja ohjaa ja valvoo bioteknisten tuotteiden valmistusprosesseja ja niihin liittyviä erilaisia laitteita. Työssään hän ottaa näytteitä, käsittelee erilaisia raaka-aineita ja biologista materiaalia kuten mikrobi-ja kasvisoluja.

Biotekniikan prosessinhoitaja voi työskennellä panimotuotteita, entsyymejä, terveysvaikutteisia elintarvikkeita, biomateriaaleja ja biolääkkeitä valmistavan teollisuuden palveluksessa. Työpaikka voi löytyä myös kemian- ja paperiteollisuudesta, vedenpuhdistamoista sekä voimalaitoksista.

Tutustu prosessiteollisuuden perustutkinnon perusteisiin.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Biotekniikan prosessinhoitajan työssä tarvitaan huolellisuutta, tarkkaavaisuutta ja vastuullisuutta sekä soveltuvuutta kolmivuorotyöhön. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • halu oppia uutta
  • oikea asenne työskentelyyn
  • ongelmanratkaisukyky
  • yhdessä tekemisen taito

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on päättynyt. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla-Maija Viitanen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere