Prosessiteollisuuden perustutkinto

Prosessinhoitaja, kemianteollisuus

Tiesitkö, että prosessinhoitajan työn tulokset näkyvät meidän jokaisen arjessa? Prosessinhoitajat valmistavat mm. puhdasta vettä, polttoaineita, paperia, kartonkia, pakkauksia, lääkkeitä, liimoja ja maaleja, hygienia- ja kosmetiikkatuotteita, olutta, sähköä ja kaukolämpöä. Lisäksi bio- ja kiertotalous luovat alalle jatkuvasti uusia tuotteita.

Hae koulutukseen

Hakuaika 15.04. - 05.06.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Iltaopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Koulutus on maksutonta. Opiskelumateriaalikustannuksista opiskelija vastaa itse.

Mitä koulutus sisältää?

Kemianteollisuuden prosessinhoitajan tehtävä on ohjata ja valvoa prosessia kemiantekniikkaa hyödyntävissä tuotantolaitoksissa tuotannon käyttötehtävissä. Prosessinhoitajan työtehtäviä ovat muun muassa teollisuuden jatkojalostukseen menevien peruskemikaalien, muovien, maalien, öljynjalostuksen ja petrokemian teollisuuden tuotteiden valmistus, malmien ja mineraalien jalostus sekä maataloudelle valmistettavien tuotteiden, kuten lannoitteiden valmistus. Prosessinhoitaja käyttää prosessiohjauksen automaatiojärjestelmiä ja seuraa prosessi- ja kenttälaitteiden toimintaa sekä valvoo, ohjaa ja säätää työalueensa prosesseja. Hän suorittaa kunnonvalvontaa ja varmistaa prosessin häiriöttömän toiminnan. Prosessinhoitaja osaa tehdä myös tarvittavia säätö- ja huoltotöitä.

Kemiantekniikan prosessinhoitaja työskentelee prosessien säätö-, valvonta- ja kunnossapitotehtävissä kemiantekniikkaa hyödyntävissä tuotantolaitoksissa sekä vesi- ja lämpölaitoksissa.

Tutustu prosessiteollisuuden perustutkinnon perusteisiin.

Koulutuksen suunniteltu kesto on 2 vuotta ja koulutus toteutetaan ilta- ja monimuotokoulutuksena. Lähiopintoja on neljänä iltana viikossa, ma-to klo 16-20. Lähiopetuksen lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Koulutus soveltuu sinulle

Pohjakoulutus aiemmin suoritettu lukio tai ammatillinen perustutkinto. Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1

Prosessinhoitaja on vastuuntuntoinen tiimityöntekijä, jolta edellytetään myös kykyä itsenäiseen työskentelyyn. Valvontatyö edellyttää huolellisuutta ja tarkkaavaisuutta. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • halu oppia uutta
  • oikea asenne työskentelyyn
  • ongelmanratkaisukyky

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa.
Haku alkaa 15.4.2024 klo 12:00 ja päättyy 5.6.2024 klo 12:00.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla-Maija Viitanen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere